diff --git a/content/nekynute-livance-z-acida/index.md b/content/nekynute-livance-z-acida/index.md new file mode 100644 index 0000000..68693e0 --- /dev/null +++ b/content/nekynute-livance-z-acida/index.md @@ -0,0 +1,34 @@ ++++ +title = "Nekynuté lívance z acida" +date = 2020-06-11 +author = "Terezka" + +[taxonomies] +kategorie = ["dezerty"] +tagy = ["levné", "rychlé", "snadné", "vegetarian"] + +[extra] +portions = "4" +time = "20" +source = "Babička Saša" ++++ + +Ingredience || +-|- +Hladká mouka | 250 g +Jedlá soda | 1 lžička +Sůl | 1 lžička +Vejce | 2 ks +Acidofilní mléko | 500 ml +Tuk na smažení | +Cukr | +Skořice | +Tekutý tvaroh | 1 vanička + +1. V míse nejprve promícháme mouku se solí a jedlou sodou. +1. Poté k mouce vyklepneme vejce a přilijeme acidofilní mléko. +1. Směs vymícháme do hladkého, lehce tužšího, těsta. +1. Rozehřejeme si lívanečník a vymažeme ho tukem (třeba pomocí peroutky). +1. Do každé dírky vlijeme trochu těsta, aby dosahovalo zhruba do její poloviny. +1. Po několika minutách se objeví na lívancích bublinky. Někdy v tuto chvíli by už měly lívance jít hezky odlepit a je potřeba je obrátit. +1. Po sundání z pánve je můžeme obalovat ve směsi skořice a cukru a podávat například s tvarohem. \ No newline at end of file