Beránek
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										40
									
								
								content/beranek/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										40
									
								
								content/beranek/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,40 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Beránek"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2019-11-02
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["dezerty"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["levné", "pečené", "snadné"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "10"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "20+60"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Hladká mouka | 300 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Cukr krystal | 200 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Vańilkový cukr | 1/2 balíčku
 | 
				
			||||||
 | 
					Prášek do pečiva | 1/2 balíčku
 | 
				
			||||||
 | 
					Vejce | 3 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Mléko | 125 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					Máslo| 150 g
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Formu na beránka si vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Troubu předehřejeme na 160°C.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků, se špetkou soli, vyšleháme tuhý sníh.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a opět prošleháme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Postupně vléváme mléko a zašleháváme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Dále vmícháme máslo.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Nakonec vmícháme sníh. Už ne šlehaček, ale ručně buď vařečkou, nebo plastovou stěrkou.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Nadýchané těsto nalijeme do formy.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vložíme do trouby a pečeme asi 60 minut. Pokud se těsto na špejli nelepí, tak je beránek hotov.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Po vyndáhní necháme vychladnout a poté opatrně vyklopíme z formy.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					- Pokud chceme péct zajíčka, použijeme poloviční množství.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user