Velikonoční recepty
This commit is contained in:
parent
bb2aa3e088
commit
d41597fc90
@ -15,31 +15,17 @@ source = "KetoDiet.cz"
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Vejce, natvrdo |
|
||||
Vejce, natvrdo | 3 ks
|
||||
Ředkvičky | 150 g
|
||||
Čerstvý sýr | 100 g
|
||||
Cottage | 1 kelímek
|
||||
Ředkvičky | 150 g
|
||||
Řeřicha | dle chuti
|
||||
Limetková šťáva | max. 2 lžíce
|
||||
Sůl |
|
||||
Pepř |
|
||||
|
||||
1.
|
||||
1.
|
||||
1.
|
||||
1.
|
||||
1.
|
||||
1.
|
||||
1.
|
||||
1.
|
||||
1.
|
||||
1.
|
||||
1.
|
||||
1.
|
||||
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
-
|
||||
-
|
||||
-
|
||||
1. Vejce a ředkvičky pokrájíme na kostičky a vložíme do mísy.
|
||||
1. Přidáme čerstvý sýr, cottage a promícháme.
|
||||
1. Přisypeme pokrájenou řeřichu a vše promícháme.
|
||||
1. Ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
|
||||
1. Pokud by se nám stále zdála pomazánka příliš tuhá, můžeme přidat pár kapek smetany, mléka nebo olivového oleje.
|
54
content/velikonocni-nadivka-low-carb/index.md
Normal file
54
content/velikonocni-nadivka-low-carb/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,54 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Velikonoční nádivka (Low Carb)"
|
||||
date = 2022-04-16
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["přílohy"]
|
||||
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vepřové"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "10"
|
||||
time = "250"
|
||||
source = "Colors Of Low Carb.cz"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Uzené maso | 800 g
|
||||
[Sezamové bulky](/sezamove-housticky-low-carb) (viz Tipy) | 5 ks
|
||||
Žloutky, zbylé po upečení sezamových houstiček | 6 ks
|
||||
Vejce | 6 ks
|
||||
Smetana ke šlehání| 1 kelímek
|
||||
Vývar | 150 ml
|
||||
Máslo | 50 g
|
||||
Zelené listy (kopřivy, špenát, medvědí česnek, ...) | 5 hrstí
|
||||
Jarní cibulka | 2 stonky
|
||||
Bylinky (kopr, petržel, pažitka,...), pokrájené | celkem 6 lžic
|
||||
Sůl |
|
||||
Pepř |
|
||||
Muškátový oříšek |
|
||||
|
||||
1. Do hrnce napustíme studenou vodu a vložíme do něj maso. Přiklopíme, přivedeme k varu a vaříme asi 50 minut.
|
||||
1. Mezitím si upečeme sezamové houstičky.
|
||||
1. Maso i housky necháme vychladnout.
|
||||
1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Zapékací mísu (já použila cca 35x16 cm) vymažeme máslem.
|
||||
1. Zatím si ve velké míse smícháme zbylé žloutky, vejce, smetanu a vývar.
|
||||
1. Máslo si rozpustíme v mikrovlnce.
|
||||
1. Zelené listy spaříme vroucí vodou, scedíme a vymačkáme ṕřebytečnou vodu. Pokrájíme nadrobno a přendáme do malé misky.
|
||||
1. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Přidáme do misky s pokrájenými listy.
|
||||
1. Houstičky (z celkem 8 kusů vezmeme 5) pokrájíme na kostičky asi 1x1 cm. Vsypeme je do vaječné směsi, zamícháme a necháme pořádně nasáknout.
|
||||
1. Maso také pokrájíme na kostičky asi 1x1 cm a přisypeme k nasáknutým houskám.
|
||||
1. Do mísy přilijeme rozpuštěné máslo, přisypeme obsah misky s listy a jarní cibulkou, pokrájené bylinky, opepříme, osolíme, nastrouháme trochu muškátového oříšku a vše zamícháme.
|
||||
1. Ochutnáme a případně dochutíme.
|
||||
1. Nádivku přelijeme do připravené mísy, stěrkou zahladíme, aby bylo těsto rovnoměrně rozprostřené.
|
||||
1. Vložíme do trouby a pečeme nejprve 20 minut, poté teplotu snížíme na 180°C a dopečeme 40 minut. Čas si odhadněte i podle zkušeností se svou troubou. Nádivka by měla mít tmavě zlatavou kůrčičku.
|
||||
1. Pokud se bude objevovat tuk okolo nádivky, můžete vzít mašlovačku a potírat tímto tukem vršek nádivky.
|
||||
1. Hotovou nádivku vyndáme z trouby, po chvíli vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Můžeme z ní osušit přebytečnou vlhkost.
|
||||
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Ještě lepší sezamové houstičky budou, když do původního receptu přidáme 50 g prosáté mouky z kešu ořechů, vodu navýšíme na 240 ml, kypřící prášek na 12g (z 10g) a sezamová semínka hrubě pomeleme.
|
||||
- Nádivka jde samozřejmě upéct i bez sezamových housek, tedy s normálními houskami nebo rohlíky. Předtím, než houskové kostičky dáte do vaječné směsi, je opečte v troubě na 180°C, po dobu 15 minut a v polovině promíchejte. Udrží lépe tvar a bude hezčí mozaika na řezu.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user