Zapečená krkovice s bramborem
	
		
			
	
		
	
	
		
	
		
			All checks were successful
		
		
	
	
		
			
				
	
				continuous-integration/drone/push Build is passing
				
			
		
		
	
	
				
					
				
			
		
			All checks were successful
		
		
	
	continuous-integration/drone/push Build is passing
				
			This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										38
									
								
								content/zapecena-krkovice-s-bramborem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										38
									
								
								content/zapecena-krkovice-s-bramborem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,38 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Zapečená krkovice s bramborem"
 | 
			
		||||
date = 2023-11-21
 | 
			
		||||
author = "Emil"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["maso"]
 | 
			
		||||
tagy = ["levné", "rychlé", "snadné"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "6"
 | 
			
		||||
time = "30"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Vepřová krkovice | 6 plátků (~1 cm)
 | 
			
		||||
Brambory | 5 velkých kusů
 | 
			
		||||
Cibule | 3 velké kusy
 | 
			
		||||
Třtinový cukr |
 | 
			
		||||
Niva |
 | 
			
		||||
Smetana |
 | 
			
		||||
Tymián |
 | 
			
		||||
Rozmarýn |
 | 
			
		||||
Vepřové sádlo |
 | 
			
		||||
Sůl |
 | 
			
		||||
Pepř |
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Na pánvi rozpustíme trochu sádla a osmažíme cibuli nakrájenou na měsíčky.
 | 
			
		||||
1. Když začne chytat zlatou barvu, zasypeme trochou cukru a necháme zkaramelizovat.
 | 
			
		||||
1. Hotovou cibuli přendáme do zapékací mísy.
 | 
			
		||||
1. Osolíme a opepříme jednu stranu plátků masa a na dalším sádle osmažíme do zlata. Můžeme přidat i trochu rozmarýnu a tymiánu.
 | 
			
		||||
1. Osolíme a opepříme druhou stranu a osmažíme.
 | 
			
		||||
1. Hotové maso vyložíme na cibuli.
 | 
			
		||||
1. Brambory pokrájené na větší měsíčky opět osolíme, opepříme, přidáme tymián, rozmarýn a osmažíme na sádle do zlatova.
 | 
			
		||||
1. Hotové brambory položíme na maso.
 | 
			
		||||
1. Dáme péct do předehřáté trouby na asi 200°C.
 | 
			
		||||
1. Když jsou brambory skoro hotové (ne rozvařené), zasypeme je sýrem a necháme jej rozpustit.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user