diff --git a/content/zapecena-krkovice-s-bramborem/index.md b/content/zapecena-krkovice-s-bramborem/index.md new file mode 100644 index 0000000..826de5a --- /dev/null +++ b/content/zapecena-krkovice-s-bramborem/index.md @@ -0,0 +1,38 @@ ++++ +title = "Zapečená krkovice s bramborem" +date = 2023-11-21 +author = "Emil" + +[taxonomies] +kategorie = ["maso"] +tagy = ["levné", "rychlé", "snadné"] + +[extra] +portions = "6" +time = "30" ++++ + +Ingredience || +-|- +Vepřová krkovice | 6 plátků (~1 cm) +Brambory | 5 velkých kusů +Cibule | 3 velké kusy +Třtinový cukr | +Niva | +Smetana | +Tymián | +Rozmarýn | +Vepřové sádlo | +Sůl | +Pepř | + +1. Na pánvi rozpustíme trochu sádla a osmažíme cibuli nakrájenou na měsíčky. +1. Když začne chytat zlatou barvu, zasypeme trochou cukru a necháme zkaramelizovat. +1. Hotovou cibuli přendáme do zapékací mísy. +1. Osolíme a opepříme jednu stranu plátků masa a na dalším sádle osmažíme do zlata. Můžeme přidat i trochu rozmarýnu a tymiánu. +1. Osolíme a opepříme druhou stranu a osmažíme. +1. Hotové maso vyložíme na cibuli. +1. Brambory pokrájené na větší měsíčky opět osolíme, opepříme, přidáme tymián, rozmarýn a osmažíme na sádle do zlatova. +1. Hotové brambory položíme na maso. +1. Dáme péct do předehřáté trouby na asi 200°C. +1. Když jsou brambory skoro hotové (ne rozvařené), zasypeme je sýrem a necháme jej rozpustit.