Susenky s cokoladou a liskova omacka
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
This commit is contained in:
BIN
content/liskova-omacka/img.jpg
Normal file
BIN
content/liskova-omacka/img.jpg
Normal file
Binary file not shown.
After Width: | Height: | Size: 181 KiB |
38
content/liskova-omacka/index.md
Normal file
38
content/liskova-omacka/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,38 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Lišková omáčka"
|
||||
date = 2023-08-05
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["přílohy"]
|
||||
tagy = ["bezlepkové", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "2"
|
||||
time = "20"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Tato smetanová omáčka se svou jemností skvěle hodí téměř k čemukoli - k těstovinám, panence, pečenému kuřeti, steaku atp. Jako přílohu je možné zvolit třeba fazolky, brambory na různé způsoby, celerové nebo pastiňákové pyré atd. Fantazii se meze nekladou.
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Šalotka | 2 ks
|
||||
Česnek | 2 stroužky
|
||||
Ghí nebo máslo | 1 lžíce
|
||||
Lišky | 200 g
|
||||
Sůl |
|
||||
Pepř |
|
||||
Paprika sladká, mletá | 1/2 lžičky
|
||||
Chilli (volitelné) | 1 špetka
|
||||
Vývar | 100 ml
|
||||
Smetana ke šlehání | 250 g
|
||||
Parmezán | 100 g
|
||||
|
||||
1. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a pokrájíme na tenké plátky (volitelně můžeme překrojit napůl). Lišky očistíme od případné hlíny vlhčeným kuchyňským ubrouskem a pokrájíme na větší kusy.
|
||||
1. Na pánvi rozehřejeme ghí a na středním plameni dáme osmahnout cibulku na 3-4 minutky.
|
||||
1. Přidáme česnek a necháme osmahnout asi minutku.
|
||||
1. Přisypeme pokrájené lišky, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, případně troškou chilli a opékáme.
|
||||
1. Po chvíli podlijeme vývarem, přivedeme k varu a necháme vývar zredukovat na třetinu.
|
||||
1. Zalijeme smetanou, občas zamícháme a pár minut povaříme.
|
||||
1. Aby omáčka nebyla příliš tekutá, přidáme do ní trochu parmezánu - trochu nasypeme, zamícháme, chvilku počkáme a pokud bude konzistence stále příliš tekutá, zopakujeme přisypání.
|
||||
1. Dle chuti dokořeníme a můžeme podávat.
|
Reference in New Issue
Block a user