Update barbecue omáčky
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
This commit is contained in:
parent
c0fbb60c99
commit
c84f1df927
@ -1,7 +1,7 @@
|
|||||||
+++
|
+++
|
||||||
title = "Barbecue omáčka"
|
title = "Barbecue omáčka"
|
||||||
date = 2022-10-16
|
date = 2023-06-19
|
||||||
author = "Terezka"
|
author = "Terezka & Emil"
|
||||||
|
|
||||||
[taxonomies]
|
[taxonomies]
|
||||||
kategorie = ["přílohy"]
|
kategorie = ["přílohy"]
|
||||||
@ -9,26 +9,38 @@ tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "snadné", "vegetarian", "z jednoho hrn
|
|||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
[extra]
|
[extra]
|
||||||
portions = "asi 500 ml"
|
|
||||||
time = "30"
|
time = "30"
|
||||||
+++
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Máte na výběr použít čerstvou cibuli a česnek, se kterými omáčka vydrží asi týden, nebo sušené, které vydrží mnohem déle. Namísto čerstvého česneku můžete použít například česnekové pyré. Zároveň je důležité nechat vše opravdu provařit, protože za studena se nespojí chutě jednotlivých ingrediencí.
|
||||||
|
|
||||||
|
První barbecue omáčky se skládaly z másla, kajenského pepře a šalvěje. Dnes už používáme mnohem sofistikovanější kombinace ingrediencí, avšak na máslo, jako základní surovinu, se ve většině modernách receptů zapomíná.
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
Ingredience ||
|
Ingredience ||
|
||||||
-|-
|
-|-
|
||||||
Kečup | 250 ml
|
Cibule | 1 ks, nebo sušená
|
||||||
Jablečný ocet | 60 ml
|
Česnek | 1 až 2 stroužky, nebo sušený
|
||||||
Voda | 60 ml
|
Kečup (nebo pyré) | 240 ml
|
||||||
Melasa | 2 lžíce
|
Jablečný ocet | ~75 ml
|
||||||
Worchesterová omáčka | 1 lžíce
|
Třtinový cukr | 60 až 120 ml
|
||||||
Pepř, černý, čerstvě mletý | 1 lžička
|
Melasa | 15 ml tmavé, nebo 30 ml světlé
|
||||||
Česnek | 2 stroužky
|
Worchesterová omáčka | 1/2 lžíce
|
||||||
Chilli, mleté | 1/2 lžičky
|
Uzená paprika | 1/2 lžíce
|
||||||
Paprika sladká, mletá | 1 lžíce
|
Susená horčice | 1/2 lžíce
|
||||||
Kurkuma | 1 lžička
|
Kajenský pepř | 1/4 lžičky
|
||||||
Kmín | 1 lžička
|
Mletý hřebíček | 1/4 lžičky
|
||||||
Hřebíček, mletý | 1/4 lžičky
|
Čerstvě mletý pepř | 1/4 lžičky
|
||||||
Třtinový cukr | 60 ml
|
Sůl | 1/2 lžičky
|
||||||
|
Mletý kmín | 1/2 lžičky
|
||||||
|
Kurkuma | 1/2 lžičky
|
||||||
|
Citronová šťáva | asi 1/2 citronu
|
||||||
|
Máslo | 60 g
|
||||||
|
|
||||||
1. Všechny ingredience dáme do jednoho hrnce s vysokými stěnami.
|
|
||||||
1. Necháme pobublávat 30 minut.
|
1. Pokud používáme čerstvou cibuli, nasekáme ji na kousky a zvolna zpěníme na másle.
|
||||||
1. Necháme vychladnout a přelijeme do sklenic. Uchováváme v lednici.
|
1. Po asi deseti až patnácti minutách, kdy je cibule krásně krémová, přidáme nasekaný česnek a jakmile začne vonět (asi po minutě), pokračujeme dál.
|
||||||
|
1. Smícháme všechny ingredience a necháme jemně povařit.
|
||||||
|
1. Vaříme 15 až 30 minut.
|
||||||
|
1. Pokud jsme použili čerstvou cibuli a česnek, tak vše rozmixujeme do hladka.
|
||||||
|
1. Necháme vychladnout a přelijeme do sklenic. Udržujeme v lednici
|
||||||
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user