Velikonoční low carb recepty
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										40
									
								
								content/sezamove-housticky-low-carb/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										40
									
								
								content/sezamove-housticky-low-carb/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,40 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Sezamové houstičky (Low Carb)"
 | 
			
		||||
date = 2022-04-15
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["pečivo"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "8"
 | 
			
		||||
time = "80"
 | 
			
		||||
source = "ColorOfLowCarb.cz"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Bílky | 6 ks
 | 
			
		||||
Kokosová mouka | 70 g
 | 
			
		||||
Zlatý len | 30 g
 | 
			
		||||
Psyllium | 20 g
 | 
			
		||||
Sezamová semínka | 50 g
 | 
			
		||||
Sůl, himalájská | 1 lžička
 | 
			
		||||
Prášek do pečiva, s vinným kamenem | 2 lžičky (10 g)
 | 
			
		||||
Vroucí voda | 150 ml
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
 | 
			
		||||
1. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.
 | 
			
		||||
1. Zlatý len a psyllium si umeleme na jemnou mouku.
 | 
			
		||||
1. V míse metlou promícháme prášek ze zlatého lnu a psyllia, kokosovou mouku, sezamová semínka, sůl a prášek do pečiva.
 | 
			
		||||
1. Sníh přidáme k sypké směsi a lžící promícháme.
 | 
			
		||||
1. Přilijeme vodu a velmi svižně promícháme, aby se směs spojila. Psyllium rychle nasaje vodu a za chvíli se nám vytvoří pěkná koule.
 | 
			
		||||
1. Navlhčenýma rukama těsto rozdělíme na osm dílů a vytvarujeme bochánky.
 | 
			
		||||
1. Bochánky pokládáme na pečící plech a lehce je splácneme, protože se trochu nafouknou.
 | 
			
		||||
1. Pečeme asi 50 minut do zlatavé barvy.
 | 
			
		||||
1. Před krájením necháme vychladnout, ideálně na čisté utěrce, která vsákne přebytečnou vlhkost. Pokud ji zrovna nemáme po ruce, tak aspoň bulky přemístíme na mřížku, kde je necháme vychladnout.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
- Houstičky můžeme použít do velikonoční nádivky. Z osmi kusů využijeme pět.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user