This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										35
									
								
								content/rybi-file-se-syrovou-omackou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										35
									
								
								content/rybi-file-se-syrovou-omackou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,35 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Rybí filé se sýrovou omáčkou"
 | 
			
		||||
date = 2023-02-20
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["maso"]
 | 
			
		||||
tagy = ["pečené", "ryby", "snadné"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "2"
 | 
			
		||||
time = "30"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Rybí filé, obalené | 2 ks
 | 
			
		||||
Cibule, červená | 1 ks
 | 
			
		||||
Česnek | 2-3 stroužky
 | 
			
		||||
Olivový olej | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Smetana ke šlehání | 250 ml
 | 
			
		||||
Sýr, min 45% tuku | 100 g
 | 
			
		||||
Parmezán | 30 g
 | 
			
		||||
Sušený česnek | 
 | 
			
		||||
Provensálské bylinky |
 | 
			
		||||
Bílý pepř | 
 | 
			
		||||
Sůl | 
 | 
			
		||||
1. Připravené obalené rybí filé uděláme dle zvyklosti - v troubě na 200°C se peče zhruba 20 minut, na pánvi smažíme po dobu 10 minut nebo v horkovzdušné fritéze na 200°C asi 15 minut.
 | 
			
		||||
1. Cibuli i česnek oloupeme a oboje nakrájíme nadrobno. Sýry si nastrouháme.
 | 
			
		||||
1. V rendlíku si zahřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
 | 
			
		||||
1. Zalijeme smetanou a přivedeme téměř k varu.
 | 
			
		||||
1. Vsypeme oba sýry a za stálého míchání necháme rozpustit.
 | 
			
		||||
1. Ochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem a provensálskými bylinkami. Se solí opatrně, sýry možná budou slané dost.
 | 
			
		||||
1. Za občasného míchání omáčku chvíli povaříme.
 | 
			
		||||
1. Na talíř položíme rybí filé a přelijeme sýrovou omáčkou. Jako přílohu můžeme servírovat [pečené kapustičky s parmezánem](@/pecene-kapusticky-s-parmezanem/index.md).
 | 
			
		||||
@@ -1,33 +0,0 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Smoothie z červené řepy"
 | 
			
		||||
date = 2022-10-15
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["nápoje"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "2x 300 ml"
 | 
			
		||||
time = "15"
 | 
			
		||||
source = "časopis Albert "
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Jablko, zelené | 1 ks
 | 
			
		||||
Řapíkatý celer | 4 stonky
 | 
			
		||||
Pomeranč | 3 ks
 | 
			
		||||
Mrkev | 3 ks
 | 
			
		||||
Červená řepa, předvařená | 2 ks
 | 
			
		||||
Zázvor, čerstvý | 3 cm 
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Jablko a řapíkatý celer omyjeme a osušíme.
 | 
			
		||||
1. Z pomerančů vymačkáme  šťávu. Mrkev oloupeme, z jablka vykrojíme jadřinec. Mrkev, jablko, řepu a řapíkatý celer pokrájíme na větší kusy.
 | 
			
		||||
1. Vše vložíme do stolního mixéru a rozmixujeme.
 | 
			
		||||
1. Přecedíme, abychom nápoj měli jemnější, a ihned podáváme.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Pokud máme odšťavňovač, všechnu zeleninu postupně vložíme do něj. Pomeranče není tedy třeba předtím vymačkávat, namísto toho je oloupeme. Postupně ingredience odšťavíme, šťávu poté promícháme a podáváme.
 | 
			
		||||
							
								
								
									
										28
									
								
								content/trena-pomazanka-s-nivou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										28
									
								
								content/trena-pomazanka-s-nivou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,28 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Třená pomazánka s nivou"
 | 
			
		||||
date = 2023-02-20
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["pomazánky"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "15"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Niva| 100 g
 | 
			
		||||
Jarní cibulka | 1/2 stonku
 | 
			
		||||
Česnek | 2 stroužky
 | 
			
		||||
Máslo, pokojové teploty | 50 g
 | 
			
		||||
Sůl | 
 | 
			
		||||
Pepř | 
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Nivu nastrouháme najemno, jarní cibulku a česnek pokrájíme nadrobno.
 | 
			
		||||
1. Do kuchyňského robota vložíme nivu, máslo, cibulku a česnek. Spustíme a necháme takto vyšlehat několik minut.
 | 
			
		||||
1. Dle chuti osolíme a opepříme. Se solí opatrně, niva je už slaná dost.
 | 
			
		||||
1. Mažeme na čerstvé pečivo, podávat můžeme s nakrájenou zeleninou.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user