Nové recepty
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										
											BIN
										
									
								
								content/tvarohove-knedliky-s jahodovou-omackou/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										
											BIN
										
									
								
								content/tvarohove-knedliky-s jahodovou-omackou/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
										
											Binary file not shown.
										
									
								
							| 
		 After Width: | Height: | Size: 116 KiB  | 
							
								
								
									
										50
									
								
								content/tvarohove-knedliky-s jahodovou-omackou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										50
									
								
								content/tvarohove-knedliky-s jahodovou-omackou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,50 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou"
 | 
			
		||||
date = 2022-07-03
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["dezerty"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "2-3"
 | 
			
		||||
time = "15"
 | 
			
		||||
source = "ColorsOfLowCarb.cz"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Jahodová omáčka ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Jahody | 400 g
 | 
			
		||||
Smetana ke šlehání | 50-150 ml
 | 
			
		||||
Xylitol či jiné sladidlo | dle potřeby
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Knedlíčky ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Tvaroh tučný, vanička | 250g
 | 
			
		||||
Vejce |2 ks
 | 
			
		||||
Smetana ke šlehání | 30 g
 | 
			
		||||
Kokosová mouka | 100 g
 | 
			
		||||
Psyllium, mleté | 10 g
 | 
			
		||||
Sůl | 1 špetka
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Jahodová omáčka
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Jahody omyjeme, zbyvíme slupek a rozkrájíme na poloviny.
 | 
			
		||||
1. Vložíme je do stolního mixéru a rozmixujeme. Pokud chceme větší kousky jahod, můžeme hrst jahod přidat až na konec k rozmixovaným jahodám a jen párkrát zapnout a necháme je rozřezat na větší kousky.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Knedlíčky
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Dáme si vařit vodu na knedlíky do velkého hrnce.
 | 
			
		||||
1. V míse spolu vyšleháme tvaroh, vejce a smetanu.
 | 
			
		||||
1. V menší misce promícháme kokosovou mouku s psylliem.
 | 
			
		||||
1. Suchou směs vešleháme do tekuté směsi.
 | 
			
		||||
1. Propracujeme rukama a tvoříme knedlíčky. Oddělujeme z těsta asi po 30 g a tvoříme kuličky, které řádně uzavřeme a zakulatíme. Vznikne asi 15 knedlíčků.
 | 
			
		||||
1. Knedlíčky vložíme do vroucí vody a vaříme asi 3 minuty. Když vyplavou, jsou hotové.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Pokud chceme, můžeme omáčku rozmačka šťouchadlem.
 | 
			
		||||
- Jahody také nemusíme mixovat, ale můžeme je použít jako náplň do kneldíčků - těsto obalíme okolo jahody a pevně a poctivě uzavřeme všechny dírky v knedlíčku. Vyjde nám 8-10 knedlíků. Vaříme taktéž 3 minuty.
 | 
			
		||||
							
								
								
									
										40
									
								
								content/veprova-panenka-se-zeleninou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										40
									
								
								content/veprova-panenka-se-zeleninou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,40 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Vepřová panenka se zeleninou"
 | 
			
		||||
date = 2022-07-03
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["maso"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené", "snadné", "low carb"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "30"
 | 
			
		||||
source = "Gurmet"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Špenát, mangold, kadeřávek (nebo jejich mix) | 400 g
 | 
			
		||||
Fazole, máslové, sterilizované | 400 g
 | 
			
		||||
Fenykl, mletý | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Vepřová panenka | 2 menší kusy
 | 
			
		||||
Batát | 2 ks
 | 
			
		||||
Česnek | 2 stroužky
 | 
			
		||||
Olivový olej | 4 lžíce
 | 
			
		||||
Sůl | 
 | 
			
		||||
Pepř | 
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Špenát (nebo mix zeleného) opereme a necháme okapat.
 | 
			
		||||
1. Fazole scedíme a necháme okapat.
 | 
			
		||||
1. Troubu si předehřejeme na 180°C.
 | 
			
		||||
1. V mističce smícháme fenykl, sůl a trochu čerstvě mletého pepře.
 | 
			
		||||
1. Panenky omyjeme, osušíme a ze všech stran obalíme ve směsi koření.
 | 
			
		||||
1. Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky.
 | 
			
		||||
1. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
 | 
			
		||||
1. V pánci rozpíláme 2 lžíce oleje a panenku zprudka osmahneme. Poté ji přendáme do pekáčku a vložíme do trouby na 7-8 minut. Takto necháme dojít a v masu se díky tomu ustálí šťáva.
 | 
			
		||||
1. Použitou pánvičku vytřeme ubrouskem, rozpálíme na ní zbylý olej a opečeme batáty.
 | 
			
		||||
1. Přidáme česnek a opékáme 2 minuty.
 | 
			
		||||
1. Přisypeme fazole, oprané listy a necháme zavadnout.
 | 
			
		||||
1. Dle chuti osolíme, opepříme a podáváme s plátky panenky.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user