Nové recepty
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										
											BIN
										
									
								
								content/tvarohove-knedliky-s jahodovou-omackou/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										
											BIN
										
									
								
								content/tvarohove-knedliky-s jahodovou-omackou/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
										
											Binary file not shown.
										
									
								
							| 
		 After Width: | Height: | Size: 116 KiB  | 
							
								
								
									
										50
									
								
								content/tvarohove-knedliky-s jahodovou-omackou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										50
									
								
								content/tvarohove-knedliky-s jahodovou-omackou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,50 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2022-07-03
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["dezerty"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "2-3"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "15"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "ColorsOfLowCarb.cz"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Jahodová omáčka ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Jahody | 400 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Smetana ke šlehání | 50-150 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					Xylitol či jiné sladidlo | dle potřeby
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Knedlíčky ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Tvaroh tučný, vanička | 250g
 | 
				
			||||||
 | 
					Vejce |2 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Smetana ke šlehání | 30 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Kokosová mouka | 100 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Psyllium, mleté | 10 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl | 1 špetka
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Jahodová omáčka
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Jahody omyjeme, zbyvíme slupek a rozkrájíme na poloviny.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vložíme je do stolního mixéru a rozmixujeme. Pokud chceme větší kousky jahod, můžeme hrst jahod přidat až na konec k rozmixovaným jahodám a jen párkrát zapnout a necháme je rozřezat na větší kousky.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Knedlíčky
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Dáme si vařit vodu na knedlíky do velkého hrnce.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V míse spolu vyšleháme tvaroh, vejce a smetanu.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V menší misce promícháme kokosovou mouku s psylliem.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Suchou směs vešleháme do tekuté směsi.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Propracujeme rukama a tvoříme knedlíčky. Oddělujeme z těsta asi po 30 g a tvoříme kuličky, které řádně uzavřeme a zakulatíme. Vznikne asi 15 knedlíčků.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Knedlíčky vložíme do vroucí vody a vaříme asi 3 minuty. Když vyplavou, jsou hotové.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					- Pokud chceme, můžeme omáčku rozmačka šťouchadlem.
 | 
				
			||||||
 | 
					- Jahody také nemusíme mixovat, ale můžeme je použít jako náplň do kneldíčků - těsto obalíme okolo jahody a pevně a poctivě uzavřeme všechny dírky v knedlíčku. Vyjde nám 8-10 knedlíků. Vaříme taktéž 3 minuty.
 | 
				
			||||||
							
								
								
									
										40
									
								
								content/veprova-panenka-se-zeleninou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										40
									
								
								content/veprova-panenka-se-zeleninou/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,40 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Vepřová panenka se zeleninou"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2022-07-03
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["maso"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené", "snadné", "low carb"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "4"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "30"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "Gurmet"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Špenát, mangold, kadeřávek (nebo jejich mix) | 400 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Fazole, máslové, sterilizované | 400 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Fenykl, mletý | 2 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Vepřová panenka | 2 menší kusy
 | 
				
			||||||
 | 
					Batát | 2 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Česnek | 2 stroužky
 | 
				
			||||||
 | 
					Olivový olej | 4 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl | 
 | 
				
			||||||
 | 
					Pepř | 
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Špenát (nebo mix zeleného) opereme a necháme okapat.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Fazole scedíme a necháme okapat.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Troubu si předehřejeme na 180°C.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V mističce smícháme fenykl, sůl a trochu čerstvě mletého pepře.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Panenky omyjeme, osušíme a ze všech stran obalíme ve směsi koření.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V pánci rozpíláme 2 lžíce oleje a panenku zprudka osmahneme. Poté ji přendáme do pekáčku a vložíme do trouby na 7-8 minut. Takto necháme dojít a v masu se díky tomu ustálí šťáva.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Použitou pánvičku vytřeme ubrouskem, rozpálíme na ní zbylý olej a opečeme batáty.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přidáme česnek a opékáme 2 minuty.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přisypeme fazole, oprané listy a necháme zavadnout.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Dle chuti osolíme, opepříme a podáváme s plátky panenky.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user