Nové recepty
This commit is contained in:
40
content/veprova-panenka-se-zeleninou/index.md
Normal file
40
content/veprova-panenka-se-zeleninou/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,40 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Vepřová panenka se zeleninou"
|
||||
date = 2022-07-03
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["maso"]
|
||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené", "snadné", "low carb"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
time = "30"
|
||||
source = "Gurmet"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Špenát, mangold, kadeřávek (nebo jejich mix) | 400 g
|
||||
Fazole, máslové, sterilizované | 400 g
|
||||
Fenykl, mletý | 2 lžíce
|
||||
Vepřová panenka | 2 menší kusy
|
||||
Batát | 2 ks
|
||||
Česnek | 2 stroužky
|
||||
Olivový olej | 4 lžíce
|
||||
Sůl |
|
||||
Pepř |
|
||||
|
||||
1. Špenát (nebo mix zeleného) opereme a necháme okapat.
|
||||
1. Fazole scedíme a necháme okapat.
|
||||
1. Troubu si předehřejeme na 180°C.
|
||||
1. V mističce smícháme fenykl, sůl a trochu čerstvě mletého pepře.
|
||||
1. Panenky omyjeme, osušíme a ze všech stran obalíme ve směsi koření.
|
||||
1. Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky.
|
||||
1. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
|
||||
1. V pánci rozpíláme 2 lžíce oleje a panenku zprudka osmahneme. Poté ji přendáme do pekáčku a vložíme do trouby na 7-8 minut. Takto necháme dojít a v masu se díky tomu ustálí šťáva.
|
||||
1. Použitou pánvičku vytřeme ubrouskem, rozpálíme na ní zbylý olej a opečeme batáty.
|
||||
1. Přidáme česnek a opékáme 2 minuty.
|
||||
1. Přisypeme fazole, oprané listy a necháme zavadnout.
|
||||
1. Dle chuti osolíme, opepříme a podáváme s plátky panenky.
|
Reference in New Issue
Block a user