Moje dva oblíbené recepty na vaječnej koňak
	
		
			
	
		
	
	
		
	
		
			All checks were successful
		
		
	
	
		
			
				
	
				continuous-integration/drone Build is passing
				
			
		
		
	
	
				
					
				
			
		
			All checks were successful
		
		
	
	continuous-integration/drone Build is passing
				
			This commit was merged in pull request #1.
	This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										
											BIN
										
									
								
								content/vajecnak-podle-zufanka/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										
											BIN
										
									
								
								content/vajecnak-podle-zufanka/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
										
											Binary file not shown.
										
									
								
							| 
		 After Width: | Height: | Size: 470 KiB  | 
							
								
								
									
										33
									
								
								content/vajecnak-podle-zufanka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										33
									
								
								content/vajecnak-podle-zufanka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,33 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Vaječňák podle Žufánka"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2023-06-22
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "pdostal"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["nápoje"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["alkohol"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "1 lahev"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "30"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "https://www.facebook.com/zufanek/posts/pfbid034o7uw1trRsf7GdvDWmG4EswkbG5Vcp5DrbZVvo52qnt6nBmVZky5fv4T7ESQiLPzl"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					vaječné žloutky | 4
 | 
				
			||||||
 | 
					moučkový cukr | 70 g
 | 
				
			||||||
 | 
					smetana ke šlehání | 220 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					Bulleit Frontier Bourbon | 220 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					rum Casa Eminente | 30 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					kvalitní brandy | 30 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					vanilkový lusk | 1
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V míse vidličkou rozmícháme žloutky s cukrem tak, aby vznikla řidčí kašička.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Do té přidáme vnitřek vanilkového lusku a opět promícháme vidličkou.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přilijeme smetanu a dále mícháme metlou, dokud nedosáhneme krémové konzistence.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Do směsi postupně přilíváme alkohol a vmícháváme jej metlou do krémové směsi.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Výsledek lijeme pouze do sterilizovaných, skleněných, uzavíratelných lahví.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Pozor! Žufánkův domácí vaječňák je potřeba nechat 3 týdny odpočívat v lednici, rozhodně ne méně.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Po vyjmutí z chladu necháme likér při pokojové teplotě povolit a poté servírujeme.
 | 
				
			||||||
							
								
								
									
										
											BIN
										
									
								
								content/vajecny-liker/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										
											BIN
										
									
								
								content/vajecny-liker/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
										
											Binary file not shown.
										
									
								
							| 
		 After Width: | Height: | Size: 130 KiB  | 
							
								
								
									
										33
									
								
								content/vajecny-liker/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										33
									
								
								content/vajecny-liker/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,33 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Vaječný likér"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2023-06-22
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "pdostal"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["nápoje"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["alkohol"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "1 lahev"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "30"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "https://recepty.cuketka.cz/vajecny-liker-konak-eggnog/"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					vaječné žloutky | 4
 | 
				
			||||||
 | 
					moučkový cukr | 70 g
 | 
				
			||||||
 | 
					smetana ke šlehání | 220 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					Bulleit Frontier Bourbon | 220 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					rum Casa Eminente | 30 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					kvalitní brandy | 30 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					vanilkový lusk | 1
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V míse vidličkou rozmícháme žloutky s cukrem tak, aby vznikla řidčí kašička.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Do té přidáme vnitřek vanilkového lusku a opět promícháme vidličkou.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přilijeme smetanu a dále mícháme metlou, dokud nedosáhneme krémové konzistence.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Do směsi postupně přilíváme alkohol a vmícháváme jej metlou do krémové směsi.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Výsledek lijeme pouze do sterilizovaných, skleněných, uzavíratelných lahví.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Pozor! Žufánkův domácí vaječňák je potřeba nechat 3 týdny odpočívat v lednici, rozhodně ne méně.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Po vyjmutí z chladu necháme likér při pokojové teplotě povolit a poté servírujeme.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user