Úprava struktury a jednotek receptu
This commit is contained in:
		@@ -13,6 +13,23 @@ time = "60"
 | 
				
			|||||||
source = "Kuchařka s recepty z brambor"
 | 
					source = "Kuchařka s recepty z brambor"
 | 
				
			||||||
+++
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Zálivka
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Zálivka ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Petrželka | 1/2 svazku
 | 
				
			||||||
 | 
					Majonéza | 180 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Bílý jogurt | 200 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Citronová šťáva | 4 lžičky
 | 
				
			||||||
 | 
					Nastrouhaná citronová kůra | 4 lžičky
 | 
				
			||||||
 | 
					Semínka fenyklu | 2 lžičky
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Petrželku nakrájíme nadrobno. Trochu si necháme stranou na ozdobu.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Zbytek petrželky smícháme se všemi surovinami na zálivku.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vložíme do lednice a necháme uležet.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Salát
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
Salát ||
 | 
					Salát ||
 | 
				
			||||||
-|-
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
Nové malé brambory | 450 g
 | 
					Nové malé brambory | 450 g
 | 
				
			||||||
@@ -23,29 +40,18 @@ Zelené fazolky | 180 g
 | 
				
			|||||||
Šunka v celku | 200 g
 | 
					Šunka v celku | 200 g
 | 
				
			||||||
Žampiony | 100 g
 | 
					Žampiony | 100 g
 | 
				
			||||||
Máslo | 1 lžíce
 | 
					Máslo | 1 lžíce
 | 
				
			||||||
 
 | 
					 | 
				
			||||||
Zálivka ||
 | 
					 | 
				
			||||||
-|-
 | 
					 | 
				
			||||||
Petrželka | 1/2 svazku
 | 
					 | 
				
			||||||
Majonéza | 2/3 hrnku
 | 
					 | 
				
			||||||
Bílý jogurt | 2/3 hrnku
 | 
					 | 
				
			||||||
Citronová šťáva | 4 lžičky
 | 
					 | 
				
			||||||
Nastrouhaná kůra z citronu | 4 lžičky
 | 
					 | 
				
			||||||
Semínka fenyklu | 2 lžičky
 | 
					 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
1. Nejprve si připravíme zálivku. Petrželku nakrájíme nadrobno. Trochu si necháme stranou na ozdobu. Zbytek petrželky smícháme se všemi surovinami na zálivku. Zatím vložíme do lednice a necháme uležet.
 | 
					 | 
				
			||||||
1. Neloupané omyté brambory uvaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout.
 | 
					1. Neloupané omyté brambory uvaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout.
 | 
				
			||||||
1. Mezitím si mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké kratší nudličky.
 | 
					1. Mezitím oloupeme mrkev a nakrájíme na tenké kratší nudličky.
 | 
				
			||||||
1. Květák omyjeme a rozebereme na drobné růžičky.
 | 
					1. Květák omyjeme a rozebereme na drobné růžičky.
 | 
				
			||||||
1. Šunku nakrájíme na kostičky.
 | 
					1. Šunku nakrájíme na kostičky.
 | 
				
			||||||
1. Žampiony nakrájíme na tenké plátky.
 | 
					1. Žampiony nakrájíme na tenké plátky.
 | 
				
			||||||
1. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm plátky žampionů. Osolíme'a necháme změknout a odpařit vodu. Musí být zlatavé.
 | 
					1. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm plátky žampionů. Osolíme a necháme změknout a odpařit vodu. Musí být zlatavé.
 | 
				
			||||||
1. Do vroucí vody vložíme mrkev, květák a fazolky. Necháme vařit 5 minut, poté scedíme a necháme okapat.
 | 
					1. Do vroucí vody vložíme mrkev, květák a fazolky. Necháme vařit 5 minut, poté scedíme a necháme okapat.
 | 
				
			||||||
1. Vychladnuté brambory nakrájíme na silné plátky a vložíme do mísy.
 | 
					1. Vychladlé brambory nakrájíme na silné plátky a vložíme do mísy.
 | 
				
			||||||
1. Na brambory poskládáme zeleninu, na ní šunkové kostičky a žampionové plátky. Nakonec navršíme trochu zálivky a posypeme petrželkou.
 | 
					1. Na brambory poskládáme zeleninu, na ní šunkové kostičky a žampionové plátky. Nakonec navršíme trochu zálivky a posypeme petrželkou.
 | 
				
			||||||
1. Můžeme podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu.
 | 
					 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
### Tipy
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
- Pokud nemáme zeleninu čerstvou, můžeme použít mraženou.
 | 
					- Pokud nemáme zeleninu čerstvou, můžeme použít mraženou.
 | 
				
			||||||
- Stejně tak můžeme zeleninu i obměňovat a třeba místo fazolek dát brokolici atd.
 | 
					- Stejně tak můžeme zeleninu i obměňovat a třeba místo fazolek dát brokolici atd.
 | 
				
			||||||
 
 | 
				
			|||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user