Perketl
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										
											BIN
										
									
								
								content/perketl/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										
											BIN
										
									
								
								content/perketl/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
										
											Binary file not shown.
										
									
								
							| 
		 After Width: | Height: | Size: 228 KiB  | 
							
								
								
									
										42
									
								
								content/perketl/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										42
									
								
								content/perketl/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,42 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Perketl"
 | 
			
		||||
date = 2020-05-09
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["maso"]
 | 
			
		||||
tagy = ["levné", "snadné", "z jednoho hrnce"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "90"
 | 
			
		||||
source = ""
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Vepřové libové maso | 400 g
 | 
			
		||||
Cibule | 1 ks
 | 
			
		||||
Česnek | 2 stroužky
 | 
			
		||||
Peprika červená | 1 ks
 | 
			
		||||
Sádlo/olej | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Mletá sladká paprika | 2 lžičky
 | 
			
		||||
Vývar | 500 ml
 | 
			
		||||
Krájená loupaná rajčata v plechovce | 400 g
 | 
			
		||||
Darált Czípös Paprika (viz. Tipy) | 2 lžičky
 | 
			
		||||
Hladká mouka | 1-2 lžíce
 | 
			
		||||
Smetana 12% | 50 ml
 | 
			
		||||
Sůl |
 | 
			
		||||
Pepř |
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli, česnek a papriku a pokrájíme na menší kostičky.
 | 
			
		||||
1. V hrnci si rozehřejeme tuk a oshaneme na něm cibuli, zasypte mletou paprikou a po chvilce přisypte maso. Promícháme a chvilku necháme osmahnout.
 | 
			
		||||
1. Přilijeme vývar, promícháme a za občasného míchání necháme dusit/vařit pod pokličkou asi 30 minut na nízký plamen.
 | 
			
		||||
1. Přisypeme pokrájenou papriku, obsah plechovky s rajčaty a pálivou pastu. Promícháme a necháme ještě 10 minut povařit.
 | 
			
		||||
1. Zahustíme perketl: Do hrníčku si nalijeme trochu vody, přidáme mouku a vidličkou rozmícháme do hladké tekutiny bez hrudek. Pomalu nalíváme do hrnce a při tom mícháme. Necháme ještě 5 minut povařit.
 | 
			
		||||
1. Odstavíme z plotny, vmícháme smetanu a dochutíme solí, pepřem či jiným kořením.
 | 
			
		||||
1. Podáváme například s chlebem.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Darált Czípös Paprika je pasta z pálivých paprik zavařených skleničce. Pasta je celkem slaná a velmi pálivá, proto s ní opatrně. Pokud nemáme, můžeme nahradit rajčatovým protlakem, solí a chilli.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user