Rizoto s bazalkovým pestem
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										47
									
								
								content/rizoto-s-bazalkovym-pestem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										47
									
								
								content/rizoto-s-bazalkovym-pestem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,47 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Rizoto s bazalkovým pestem"
 | 
			
		||||
date = 2020-01-20
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["hlavní chod"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlepkové", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "30"
 | 
			
		||||
source = "iGurmet"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Olivový olej | 4 lžíce
 | 
			
		||||
Cibule | 1 ks
 | 
			
		||||
Česnek | 2 stroužky
 | 
			
		||||
Arborio rýže | 1 hrnek
 | 
			
		||||
Bílé suché víno | 1/2 hrnku
 | 
			
		||||
Vývar | 750 ml
 | 
			
		||||
Máslo | 1 lžíce
 | 
			
		||||
Nastrouhaný parmezán | 100 g
 | 
			
		||||
Bazalkové pesto | 2 lžíce
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Salátek ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Sušená rajčata | 6 ks
 | 
			
		||||
Rukola | 2 hrsti
 | 
			
		||||
Sůl |
 | 
			
		||||
Pepř |
 | 
			
		||||
Olivový olej |
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přisypeme cibuli a po chvíli česnek. Necháme zesklovatět.
 | 
			
		||||
1. Vsypeme nepropláchnutou rýži a mícháme. Rýže za chvíli "zprůhlední".
 | 
			
		||||
1. V tuto chvíli vlijeme najednou bílé víno, zamícháme a necháme vsáknout do rýže.
 | 
			
		||||
1. Poté po sběračkách přiléváme vývar a stále mícháme. Další sběračku vlijeme vždy pokaždé, když už je předchozí várka vsáknutá. Takto postupujeme až do vypotřebování vývaru. Bude to trvat 15-20 minut.
 | 
			
		||||
1. Pokud je rýže měkká a vývar vsáknutý, odstavíme z plotny. Vmícháme máslo, parmezán a pesto. Necháme chvilku odpočinout.
 | 
			
		||||
1. Mezitím si vytvoříme rychlý salátek. Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky.
 | 
			
		||||
1. Do misky vložíme rukolu, rajčátka, osolíme, opepříme a zalijeme trochou olivového oleje.
 | 
			
		||||
1. Servírujeme rizoto společně se salátkem.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Rýži nepromýváme, abychom zabránili uvolňování škrobu a rýže se tím hezky slepila.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user