Rizoto s bazalkovým pestem
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										47
									
								
								content/rizoto-s-bazalkovym-pestem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										47
									
								
								content/rizoto-s-bazalkovym-pestem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,47 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Rizoto s bazalkovým pestem"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2020-01-20
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["hlavní chod"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlepkové", "snadné", "vegetarian"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "4"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "30"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "iGurmet"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Olivový olej | 4 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Cibule | 1 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Česnek | 2 stroužky
 | 
				
			||||||
 | 
					Arborio rýže | 1 hrnek
 | 
				
			||||||
 | 
					Bílé suché víno | 1/2 hrnku
 | 
				
			||||||
 | 
					Vývar | 750 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					Máslo | 1 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Nastrouhaný parmezán | 100 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Bazalkové pesto | 2 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Salátek ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Sušená rajčata | 6 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Rukola | 2 hrsti
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl |
 | 
				
			||||||
 | 
					Pepř |
 | 
				
			||||||
 | 
					Olivový olej |
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Přisypeme cibuli a po chvíli česnek. Necháme zesklovatět.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vsypeme nepropláchnutou rýži a mícháme. Rýže za chvíli "zprůhlední".
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V tuto chvíli vlijeme najednou bílé víno, zamícháme a necháme vsáknout do rýže.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Poté po sběračkách přiléváme vývar a stále mícháme. Další sběračku vlijeme vždy pokaždé, když už je předchozí várka vsáknutá. Takto postupujeme až do vypotřebování vývaru. Bude to trvat 15-20 minut.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Pokud je rýže měkká a vývar vsáknutý, odstavíme z plotny. Vmícháme máslo, parmezán a pesto. Necháme chvilku odpočinout.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Mezitím si vytvoříme rychlý salátek. Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Do misky vložíme rukolu, rajčátka, osolíme, opepříme a zalijeme trochou olivového oleje.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Servírujeme rizoto společně se salátkem.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					- Rýži nepromýváme, abychom zabránili uvolňování škrobu a rýže se tím hezky slepila.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user