Další nové recepty
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										41
									
								
								content/syrovy-chleb/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										41
									
								
								content/syrovy-chleb/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,41 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Sýrový chléb"
 | 
			
		||||
date = 2021-08-20
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["pečivo"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlepkové", "keto", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "1 menší bochník"
 | 
			
		||||
time = "90"
 | 
			
		||||
source = "KetoKatka.cz"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Vejce | 6 ks
 | 
			
		||||
Sůl | 1 lžička
 | 
			
		||||
Strouhaný sýr | 200 g
 | 
			
		||||
Psyllium | 4 lžíce
 | 
			
		||||
Lněné semínko, mleté | 8 lžič
 | 
			
		||||
Chia semínka | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Dýňová semínka | 1 lžíce
 | 
			
		||||
Slunečnicová semínka | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Mletý kmín | 1 lžička
 | 
			
		||||
Sušený česnek, mletý | 1 lžička
 | 
			
		||||
Prášek do pečiva, bezfosfátový | 5 g
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Troubu si předehřejeme na 200°C. 
 | 
			
		||||
1. Do větší mísy rozklepneme vajíčka, přidáme sůl a rozšleháme.
 | 
			
		||||
1. Přisypeme sýr a vařečkou promícháme.
 | 
			
		||||
1. Vedle na talíř si smícháme psyllium, lněné semínko, chia semínka, dýňová a slunečnicová semínka, sůl, mletý kmín, sešený česnek a prášek do pečiva. 
 | 
			
		||||
1. Suchou směs nasypeme k vajíčkové směsi a poctivě promícháme.
 | 
			
		||||
1. Necháme asi 2 minuty uležet. Mezitím si srnčí hřbet (nebo jinou formu na chlebík) si vyložíme pečícím papírem.
 | 
			
		||||
1. Těsto přendáme do formy, uhladíme a vložíme do trouby na 20 minut.
 | 
			
		||||
1. Poté teplotu v troubě snížíme na 170°C a pečeme dalších 20 minut. Kůrka musí vypadat zlatavě a křupavě.
 | 
			
		||||
Formu vyndáme z trouby a necháme 10 minut trochu zchladnout. Poté vytáhneme chlebík pomocí pečícího papíru na mřížku nebo prkénko a necháme ještě aspoň 20 minut.
 | 
			
		||||
1. Delší trvanlivost zajistíme uchováváním chlebíku v lednici, ideálně v zavírací dóze.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user