This commit is contained in:
39
content/kralici-cacciatore/index.md
Normal file
39
content/kralici-cacciatore/index.md
Normal file
@@ -0,0 +1,39 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Králičí Cacciatore"
|
||||
date = 2025-11-19
|
||||
author = "Emil"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["maso"]
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "4"
|
||||
time = "60"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Králičí maso |
|
||||
Bílá cibule | 2 ks
|
||||
Česnek |
|
||||
Cherry rajčata |
|
||||
Rajčata v plechovce |
|
||||
Rajčatový protlak/pyré |
|
||||
Víno (bílé/červené) | 1 sklenice
|
||||
Aromatika | Bobkový list, tyminán, oregano atd.
|
||||
Vývar |
|
||||
Čerstvá bazalka |
|
||||
Olivy |
|
||||
Těstoviny |
|
||||
|
||||
1. Králičí maso osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou.
|
||||
2. Na olivovém oleji a másle, případně na sádle, osmažíme maso ze všech stran dokud pořádně nezezlátne.
|
||||
3. Maso odložíme stranou a na přebytečném tuku osmažíme česnek a jemně nakrájenou cibuli.
|
||||
4. Podlijeme vínem a necháme odvařit alkohol. Pro tip: pokud rozhrábneme víno vařečkou a znovu se hned neslije dohromady jako voda, je to akorát. Odvařením alkoholu a redukcí směs zhoustne.
|
||||
5. Přidáme cherry rajčata, protlak/pyré, rajčata z plechovky, aromatika, sůl, pepř a promícháme.
|
||||
6. Vrátíme maso a podlijeme vývarem.
|
||||
7. Vaříme přiklopené dokud není maso hotové.
|
||||
8. Opět maso vyndáme a necháme omáčku zredukovat. Zároveň vyndáme aromatika, pokud jsou v celku.
|
||||
9. Dochutíme solí, pepřem a případně cukrem pro vybalancování kyselosti rajčat.
|
||||
10. Přidáme nasekanou bazalku a olivy. Můžeme zpět vrátit maso a znovu přiklopit, což vydrží hezky teplé.
|
||||
11. Podáváme s těstovinami.
|
||||
Reference in New Issue
Block a user