diff --git a/content/kralici-cacciatore/img.jpg b/content/kralici-cacciatore/img.jpg new file mode 100755 index 0000000..dd424f2 Binary files /dev/null and b/content/kralici-cacciatore/img.jpg differ diff --git a/content/kralici-cacciatore/index.md b/content/kralici-cacciatore/index.md new file mode 100644 index 0000000..8f8b62f --- /dev/null +++ b/content/kralici-cacciatore/index.md @@ -0,0 +1,39 @@ ++++ +title = "Králičí Cacciatore" +date = 2025-11-19 +author = "Emil" + +[taxonomies] +kategorie = ["maso"] + +[extra] +portions = "4" +time = "60" ++++ + +Ingredience || +-|- +Králičí maso | +Bílá cibule | 2 ks +Česnek | +Cherry rajčata | +Rajčata v plechovce | +Rajčatový protlak/pyré | +Víno (bílé/červené) | 1 sklenice +Aromatika | Bobkový list, tyminán, oregano atd. +Vývar | +Čerstvá bazalka | +Olivy | +Těstoviny | + +1. Králičí maso osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. +2. Na olivovém oleji a másle, případně na sádle, osmažíme maso ze všech stran dokud pořádně nezezlátne. +3. Maso odložíme stranou a na přebytečném tuku osmažíme česnek a jemně nakrájenou cibuli. +4. Podlijeme vínem a necháme odvařit alkohol. Pro tip: pokud rozhrábneme víno vařečkou a znovu se hned neslije dohromady jako voda, je to akorát. Odvařením alkoholu a redukcí směs zhoustne. +5. Přidáme cherry rajčata, protlak/pyré, rajčata z plechovky, aromatika, sůl, pepř a promícháme. +6. Vrátíme maso a podlijeme vývarem. +7. Vaříme přiklopené dokud není maso hotové. +8. Opět maso vyndáme a necháme omáčku zredukovat. Zároveň vyndáme aromatika, pokud jsou v celku. +9. Dochutíme solí, pepřem a případně cukrem pro vybalancování kyselosti rajčat. +10. Přidáme nasekanou bazalku a olivy. Můžeme zpět vrátit maso a znovu přiklopit, což vydrží hezky teplé. +11. Podáváme s těstovinami.