Bramborový salát
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										41
									
								
								content/bramborovy-salat/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										41
									
								
								content/bramborovy-salat/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,41 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Bramborový salát"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2020-07-06
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["přílohy"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "4 + na chlebíčky"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "120"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "KuchařkaProDceru.cz"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Mrkev | 4 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Salátové brambory | 1500 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Vejce | 5 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Mražená kukuřice | 100 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Mražený hrášek | 100 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Zavařené sladkokyselé okurky | 700 ml
 | 
				
			||||||
 | 
					Šunka vcelku | 200 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Majonéza | 200 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl |
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Mrkve očistíme o překrojíme na poloviny nebo třetiny (záleží na velikosti mrkví).
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Brambory omyjeme, dáme do hrnce a uzalijeme vodou. Vaříme 20-25 minut.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Když se začnou brambory vařit, přidáme mrkve.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vejce vložíme do vody a od počátku varu vaříme 9 minut.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V malém rendlíku si přivedeme k varu trochu osolené vody a vsypeme do ní kukuřici a hrášek. Několik minut povaříme - nechceme zeleninu studenou, ale ani rozvařenou. Musí být tak akorát na skus.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vejce i zeleninu slijeme a necháme vychladnout.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Nez se dovaří brambory, tak slijeme kyselé okyrky a 100 ml láku zachytíme a necháme zatím stranou v mističce.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Brambory slijeme, ještě horké oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do největší mísy, co máme doma a zalijeme zachyceným lákem z okurek. Promícháme a necháme nasáknout.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. K bramborám přisypeme hrášek s kukuřicí.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Mrkev, okurky a šunku pokrájíme na kostičky a přidáme do mísy.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vejce oloupeme a taktéž pokrájíme na kostičky a přidáme do mísy.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Nakonec přidáme majonézu, (minimálně) jednu vrchovatou lžíci soli a necháme odležet v lednici aspoň 3 hodiny.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Po uležení je potřeba salát znovu ochutnat a s velkou pravděpodobností bude potřeba trochu dosolit.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Podáváme jako přílohu nebo na vece s ozdobou ve formě chlebíčků.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user