Jablecne muffiny, sunkova pomazanka, tvarohovy dezert
	
		
			
	
		
	
	
		
	
		
			Some checks failed
		
		
	
	
		
			
				
	
				continuous-integration/drone/push Build is failing
				
			
		
		
	
	
				
					
				
			
		
			Some checks failed
		
		
	
	continuous-integration/drone/push Build is failing
				
			This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										
											BIN
										
									
								
								content/jablecne-muffiny-se-skorici/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										
											BIN
										
									
								
								content/jablecne-muffiny-se-skorici/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
										
											Binary file not shown.
										
									
								
							| 
		 After Width: | Height: | Size: 217 KiB  | 
							
								
								
									
										45
									
								
								content/jablecne-muffiny-se-skorici/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										45
									
								
								content/jablecne-muffiny-se-skorici/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,45 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Jablečné muffiny se skočicí"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2023-06-24
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["dezerty"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "low carb", "pečené", "vegetarian"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "12"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "60"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "kniha 365 nízkosacharidových receptů"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Jablko | 2 ks 
 | 
				
			||||||
 | 
					Máslo, změklé | 85 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Calvados | 2 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Vejce | 4 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl | 2 špetky
 | 
				
			||||||
 | 
					Březový cukr | 3 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Mandlová mouka | 200 g 
 | 
				
			||||||
 | 
					Kypřící prášek s vinným kamenem | 1,5 lžičky
 | 
				
			||||||
 | 
					Skořice | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Jablka omyjeme, osušíme, odstraníme jadřince a pokrájíme na malé kostičky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Z pokrájených kousků odvážíme 125 g (zbytek můžeme třeba sníst nebo ho využít na tvarohové dezerty ve skleničce).
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Odebereme 10 g másla a rozehřejeme ho na pánvi. Vsypeme jablečné kostičky a na středním plameni opékáme, dokud nezměknou.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Poté přilijeme calvados a opékáme dál, dokud se tekutina nevypaří. Poté odstavíme z plotýnky a necháme vychladnout.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Troubu si předezhřejeme na 170°C. Muffinový plech vyložíme papírovými košíčky nebo vymažeme trochou tuku (můžeme vystříkat kokosovým olejem).
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Bílky vyšleháme se solí na tuhý sníh.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Žloutky vyšleháme se zbytkem másla do pěny. Poté přisypeme březový cukr a mícháme, dokud se krystalky nerozpustí.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Mezitím (pokud tedy máme kuchyňský mixér) si v míse smícháme mandlovou mouku s kypřícím práškem a skořicí.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. K máslové směsi přisypeme sypknou směs a vmícháme. Těsto teď bude trochu tužší, ale nebojme, sníh nám to zachrání.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Ručně vmícháme sníh a nakonec opečené jablečné kousky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Těsto rozdělíme do muffinové formy a vložíme do trouby.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Pečeme asi 30 minut. Po vyndání z trouby necháme zcela vychladnout.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					- Namísto calvadosu jsem použila Amaretto.
 | 
				
			||||||
							
								
								
									
										33
									
								
								content/sunkova-pomazanka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										33
									
								
								content/sunkova-pomazanka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,33 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Šunková pomazánka"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2023-06-24
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["pomazánky"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "4"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "15"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "Ketodiet recepty"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Šunka od kosti | 200 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Máslo, změklé | 40 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Krémový sýr | 60 g 
 | 
				
			||||||
 | 
					Hořčice, plnotučná | 40 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl |
 | 
				
			||||||
 | 
					Pepř |
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Do sekáčku dáme šunku, máslo, krémový sýr, hořčici, trochu soli a pepře.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Rozmixujeme dohladka.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Podávat můžeme například s čerstvým pečivem a rajčetem či jinou zeleninou.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					- Pokud máte rádi dijonskou hořčici, můžeme jí přidat společně s plnotučnou (např. 30 g plnotučné a 10 g dijonské).
 | 
				
			||||||
							
								
								
									
										
											BIN
										
									
								
								content/sunkova-pomazanka/sunkova-pomazanka.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										
											BIN
										
									
								
								content/sunkova-pomazanka/sunkova-pomazanka.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
										
											Binary file not shown.
										
									
								
							| 
		 After Width: | Height: | Size: 175 KiB  | 
							
								
								
									
										
											BIN
										
									
								
								content/tvarohovy-dezert-do-sklenicky/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										
											BIN
										
									
								
								content/tvarohovy-dezert-do-sklenicky/img.jpg
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
										
											Binary file not shown.
										
									
								
							| 
		 After Width: | Height: | Size: 160 KiB  | 
							
								
								
									
										36
									
								
								content/tvarohovy-dezert-do-sklenicky/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										36
									
								
								content/tvarohovy-dezert-do-sklenicky/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,36 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Tvarohový dezert do skleničky"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2023-06-24
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["dezerty"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb, "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "3"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "15"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Tvaroh polotučný | 1 vanička (250 g)
 | 
				
			||||||
 | 
					Jogurt bílý | 100-150 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Čekankový sirup | 2-3 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Ovoce dle chuti (viz  Tipy) | cca 60 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Maliny | na ozdobu
 | 
				
			||||||
 | 
					Kakao | 1 lžička
 | 
				
			||||||
 | 
					Kakaové boby | na ozdobení
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V míse vyšleháme tvaroh s jogurtem a čekankovým sirupem.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Do každé skleničky dáme jednu vrchovatou lžíci tvarohové směsi a poklepáním skleničky směs rozprostřeme na její dno.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Ovoce omyjeme, osušíme, pokrájíme na malé kostičky a rozdělíme do skleniček.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Na ovoce dáme další vrstvu tvarohové směsi.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V míse nám zbyla zhruba jedna třetina směsi. Přidáme do ní kakao, promícháme a rozdělíme jako poslední vrstvu do skleniček.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Ozdobíme malinami, posypeme kakaovými boby a dáme na cvíli uležet do lednice.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Podáváme vychlazené, můžeme ozdobit mátou.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					- Já použila tři měkké meruňky a navrch ozdobila malinami. Dá se ale použít téměř jakékoli ovoce. Dokonce je možné použít i rozmixoované ovoce (např. jahody).
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user