Těsto na quiche
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										36
									
								
								content/testo-na-quiche/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										36
									
								
								content/testo-na-quiche/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,36 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Křehké těsto na quiche"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2020-03-31
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["zelenina"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["bezlaktózové", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "2"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "90"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Ingredience ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Máslo | 120 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Hladká mouka | 150 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Ledová voda | 2-4 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Studené máslo pokrájíme na kostičky a v míse smícháme s moukou.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Zhruba v polovině přidáme vodu dle potřeby.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Rukama vypracujeme hladké těsto. Bude podobné třeba linéckému těstu.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vytvarujeme z těsta kouli, zabalíme ji do potravinové fólie a alespoň hodinu necháme uležet v lednici.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Teď je většinou ideální čas na to si připravit suroviny na náplň.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Z lednice vyndáme těsto a rozdělíme na dvě poloviny. Dále pracujeme jen s jednou polovinou, takže druhou mužeme dát zatím zpět do lednice.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Troubu si předehřejeme na 190°C. Připravíme si dortovou či koláčovou formu.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Na pomoučněném vále si těsto rozválíme na tloušťku zhruba 2 cm. Velikost by měla odpovídat Vaší formě.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Rozváleným těstem vyložíme dortovou formu, vidličkou v několika místech propíchneme, přikryjeme pečícím papírem, zatížíme luštěninou a dáme péct na 8 minut.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Korpus vyndáme z trouby, necháme vychladnout, odstraníme luštěniny a plníme připravenou náplní.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					- Toto množství mi většinou vyjde na dvě porce. Pokud však chcete silnější korpus, využijte celé těsto a nepulte ho. Pečte cca 10 minut.
 | 
				
			||||||
 | 
					- Druhou polovinu těsta můžete vytvarovat do disku, zabalit do potravinové fólie, poté do hliníkové fólie, označit ńálepkou "těsto na quiche" a vložit do mrazáku. vydrží tam docela dlouho. Poté stačí jen vyndat, nechat v lednici přes noc povolit a dále s ním pracovat jako s čerstvým.
 | 
				
			||||||
 | 
					- Pokud nemáte zrovna po ruce luštěninu, já to dělám tak, že těsto přikryji pečícím papírem a zatížím formou na pečení (mám ve tvaru srdce). Funguje to dobře.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user