This commit is contained in:
34
content/prazena-dynova-semínka/index.md
Normal file
34
content/prazena-dynova-semínka/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,34 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Pražená dýňová semínka"
|
||||
date = 2024-10-19
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["přílohy"]
|
||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "levné", "low carb", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "3"
|
||||
time = "30"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Semínka vydlabaná z dýně |
|
||||
Olej | 1 lžíce
|
||||
Sůl |
|
||||
Koření dle chuti |
|
||||
|
||||
1. Trubu si předehřejeme na 160°C. Plech si vyložíme pečícím papírem.
|
||||
1. Prstama očištíme semínka od dužiny a zbylou dužinu můžeme případně přidat k pokrmu z dýně, který třeba zrovna děláme.
|
||||
1. Semínka propláchneme a vložíme je na 10 minut do vroucí vody. Poté je scedíme, propláchneme studenější vodou a osušíme papírovou utěrkou.
|
||||
1. Poklademe je na plech, postříkáme trochou oleje, promícháme, trochu osolíme a dle chuti můžeme přidat koření (sladká paprika, rozmarýn atp)
|
||||
1. Plech dáme do trouby. Pečeme 20-30 minut, často promícháváme. (). Semínka jsou hotová až budu lehce zhnědlá.
|
||||
1. Po vyndání z trouby je můžeme rovnou přesypat do misky a podávat. Jsou totiž zchladlá do 5 min.
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
-Druhou možností přípravy semínek: namísto trouby je můžeme opražit na pánvi. To zabere nějakých 10-15 minut.Předchozí přípava je však stejná. Z trouby však chutnají lépe.
|
||||
-
|
||||
-
|
Reference in New Issue
Block a user