Nové recepty
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										37
									
								
								content/pivni-chleb/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										37
									
								
								content/pivni-chleb/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,37 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Pivní chléb"
 | 
			
		||||
date = 2022-09-11
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["pečivo"]
 | 
			
		||||
tagy = ["levné", "snadné"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "1 bochník"
 | 
			
		||||
time = "140 min"
 | 
			
		||||
source = "Maminčiny Recepty.cz"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Pivo, světlé | 300 ml
 | 
			
		||||
Droždí, sušené | 2 lžičky
 | 
			
		||||
Cukr | 1 lžička
 | 
			
		||||
Mouka pšeničná, hladká | 350 g
 | 
			
		||||
Mouka žitná | 150 g
 | 
			
		||||
Sůl | 1 lžička
 | 
			
		||||
Kmín | 1 lžička
 | 
			
		||||
Chlebové koření | 1 lžička
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Pokud máme pivo v lednici, včas ho vyndáme, aby mělo pokojovou teplotu.
 | 
			
		||||
1. Do velké mísy nalijeme pivo a přisypeme droždí a cukr. Necháme 15 minut odležet.
 | 
			
		||||
1. Pak do směsi přidáme mouky, sůl, kmín a chlebové koření. Vypracujeme v hladké těsto a mísu přikryjeme potravinovou fólií. Necháme kynout 50 minut.
 | 
			
		||||
1. Poté těsto propracujeme a vložíme do formy válcovitého tvaru, kterou vysypeme moukou. Použít můžeme například ošatku nebo velký srnčí hřbet. Přikryjeme utěrkou a necháme opět kynout asi 50 minut.
 | 
			
		||||
1. Troubu si předehřejeme na 210°C, plech vyložíme pečícím papírem.
 | 
			
		||||
1. Chléb vyklopíme z formy na plech, ometeme mouku z povrchu a potřeme slanou vodou.
 | 
			
		||||
1. Vložíme do vyhřáté trouby na 10 minut. Poté ztlumíme na 180°C a pečeme ještě asi 40 minut. Na poklep by měl chléb znít dutě.
 | 
			
		||||
1. Po vyndání z trouby chléb znovu potřeme slanou vodou. Můžeme párkrát potřít i během pečení.
 | 
			
		||||
1. Chléb necháme úplńě vychladnout, až poté podáváme.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user