Nové recepty
This commit is contained in:
37
content/pivni-chleb/index.md
Normal file
37
content/pivni-chleb/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,37 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Pivní chléb"
|
||||
date = 2022-09-11
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["pečivo"]
|
||||
tagy = ["levné", "snadné"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "1 bochník"
|
||||
time = "140 min"
|
||||
source = "Maminčiny Recepty.cz"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Pivo, světlé | 300 ml
|
||||
Droždí, sušené | 2 lžičky
|
||||
Cukr | 1 lžička
|
||||
Mouka pšeničná, hladká | 350 g
|
||||
Mouka žitná | 150 g
|
||||
Sůl | 1 lžička
|
||||
Kmín | 1 lžička
|
||||
Chlebové koření | 1 lžička
|
||||
|
||||
1. Pokud máme pivo v lednici, včas ho vyndáme, aby mělo pokojovou teplotu.
|
||||
1. Do velké mísy nalijeme pivo a přisypeme droždí a cukr. Necháme 15 minut odležet.
|
||||
1. Pak do směsi přidáme mouky, sůl, kmín a chlebové koření. Vypracujeme v hladké těsto a mísu přikryjeme potravinovou fólií. Necháme kynout 50 minut.
|
||||
1. Poté těsto propracujeme a vložíme do formy válcovitého tvaru, kterou vysypeme moukou. Použít můžeme například ošatku nebo velký srnčí hřbet. Přikryjeme utěrkou a necháme opět kynout asi 50 minut.
|
||||
1. Troubu si předehřejeme na 210°C, plech vyložíme pečícím papírem.
|
||||
1. Chléb vyklopíme z formy na plech, ometeme mouku z povrchu a potřeme slanou vodou.
|
||||
1. Vložíme do vyhřáté trouby na 10 minut. Poté ztlumíme na 180°C a pečeme ještě asi 40 minut. Na poklep by měl chléb znít dutě.
|
||||
1. Po vyndání z trouby chléb znovu potřeme slanou vodou. Můžeme párkrát potřít i během pečení.
|
||||
1. Chléb necháme úplńě vychladnout, až poté podáváme.
|
Reference in New Issue
Block a user