Nové recepty
This commit is contained in:
BIN
content/chleb-s-drozdim-a-zakysanou-smetanou/img.jpg
Normal file
BIN
content/chleb-s-drozdim-a-zakysanou-smetanou/img.jpg
Normal file
Binary file not shown.
After ![]() (image error) Size: 3.1 MiB |
43
content/chleb-s-drozdim-a-zakysanou-smetanou/index.md
Normal file
43
content/chleb-s-drozdim-a-zakysanou-smetanou/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,43 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Chléb s droždím a zakysanou smetanou"
|
||||
date = 2022-09-11
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["pečivo"]
|
||||
tagy = ["levné", "pečené", "snadné"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "1 bochník "
|
||||
time = "160"
|
||||
source = "časopis Gurmet"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Voda, vlažná | 200 ml
|
||||
Čerstvé droždí | 42 g
|
||||
Cukr | 1 lžička
|
||||
Žitná chlebová mouka | 205 g
|
||||
Celozrnná pšeničná mouka | 100 g
|
||||
Hladká pšeničná mouka | 200 g
|
||||
Sůl | 1 lžička
|
||||
Kmín, mletý | 1-2 lžičky
|
||||
Balsamikový ocet | 1 lžíce
|
||||
Zakysaná smetana | 150 g
|
||||
|
||||
1. V míse smícháme vodu, droždí, cukr a necháme 15 minut stranou.
|
||||
1. V menší míse si smícháme mouky, sůl a kmín.
|
||||
1. Když je kvásek vzešlý, přisypeme k němu tuto sypkou směs, balzamiko a zakysanou smetanu.
|
||||
1. Těsto hněteme tak dlouho, až nám vznikne pěkné hladké těsto. Necháme ho v míse, tu přikryjeme potravinovou fólií a necháme na teplém místě kynout 40 minut.
|
||||
1. Poté znovu těsto prohněteme a dáme kynout ještě na 30 minut.
|
||||
1. Mezitím si připravíme dlouhou oválnou formu nebo srnčí hřbet a vysypeme ho formou.
|
||||
1. Z těsta vytvoříme oválnýá bochánek a vložíme do formy. Nařízneme mělkým řezem a necháme ještě 30 minut kynout.
|
||||
1. Troubu si předehřejeme na 200°C a na dno si vložíme misku nebo plech s vodou.
|
||||
1. Chléb ve formě vložíme do trouby na 15 minut.
|
||||
1. Poté troubu ztlumíme na 180°C a pečeme ještě 30 minut.
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Pokud nemáme podlouhlou formu nebo srnčí hřbet, nevadí. Jen se chléb trochu rozplácne. A před pečením ho nařízneme velmi lehce a určitě ne hluboko.
|
Reference in New Issue
Block a user