Domácí housky: recept a obrázek
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										
											BIN
										
									
								
								content/domaci-housky/img.jpg
									
									
									
									
									
										Executable file
									
								
							
							
						
						
									
										
											BIN
										
									
								
								content/domaci-housky/img.jpg
									
									
									
									
									
										Executable file
									
								
							
										
											Binary file not shown.
										
									
								
							| 
		 After Width: | Height: | Size: 254 KiB  | 
							
								
								
									
										37
									
								
								content/domaci-housky/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										37
									
								
								content/domaci-housky/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,37 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Domácí housky"
 | 
			
		||||
date = 2019-12-29
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["slané pečivo"]
 | 
			
		||||
tagy = ["pečené", "levné", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "10-12"
 | 
			
		||||
time = "90"
 | 
			
		||||
source = "Babička Saša"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Droždí | 60 g
 | 
			
		||||
Vlažné mléko | 500 ml
 | 
			
		||||
Cukr krystal | 1 větší špetka
 | 
			
		||||
Hladká mouka | 1 kg
 | 
			
		||||
Olej | 8 lžic
 | 
			
		||||
Sůl | 1 větší špetka
 | 
			
		||||
Vejce | 1 ks
 | 
			
		||||
Posyp | kmín/sůl/bylinky...
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Do větší mísy nalijeme mléko, rozdrobíme droždí a přidáme cukr. zamícháme vařečkou a necháme nekolik minut odstát. Vzejdé nám kvásek.
 | 
			
		||||
1. Poté přidáme prosátou mouku, sůl a olej. Vše pořádně zamícháme a necháme v teple kynout asi 1 hodinu.
 | 
			
		||||
1. Mísu vezmeme a těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu. Těsto prohněteme rukama a rozdělíme na 10-12 stejných bochánků.
 | 
			
		||||
1. Každý bochánek rozdělíme na tři kousky, ze kterých rukama vyválíme delší "hadíky".
 | 
			
		||||
1. Tři "hadíky" na jednom konci spojíme a pleteme cop. Po dokončení copu spojíme tři ocásky k sobě.
 | 
			
		||||
1. Takto vytvoříme housky ze všech bochánků.
 | 
			
		||||
1. Hotové housky přikryjeme uterkou a necháme dokynout ještě 10-20 minut. Mezitím si předehřejeme troubu na 180°C.
 | 
			
		||||
1. Housky vyskládáme na plech(y), potřeme rozšlehaným vajíčkem a můžeme posypat třeba kmínem/lněnými semínky/hrubou solí/bylinkami atd.
 | 
			
		||||
1. Pečeme asi 20 minut. Musí být hezky nazlátlé na povrchu.
 | 
			
		||||
1. Po vytažení z trouby necháme chvíli vychladnout.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user