Domácí housky: recept a obrázek
This commit is contained in:
parent
340e43ce20
commit
70703bb865
BIN
content/domaci-housky/img.jpg
Executable file
BIN
content/domaci-housky/img.jpg
Executable file
Binary file not shown.
After Width: | Height: | Size: 254 KiB |
37
content/domaci-housky/index.md
Normal file
37
content/domaci-housky/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,37 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Domácí housky"
|
||||||
|
date = 2019-12-29
|
||||||
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["slané pečivo"]
|
||||||
|
tagy = ["pečené", "levné", "snadné", "vegetarian"]
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "10-12"
|
||||||
|
time = "90"
|
||||||
|
source = "Babička Saša"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Ingredience ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Droždí | 60 g
|
||||||
|
Vlažné mléko | 500 ml
|
||||||
|
Cukr krystal | 1 větší špetka
|
||||||
|
Hladká mouka | 1 kg
|
||||||
|
Olej | 8 lžic
|
||||||
|
Sůl | 1 větší špetka
|
||||||
|
Vejce | 1 ks
|
||||||
|
Posyp | kmín/sůl/bylinky...
|
||||||
|
|
||||||
|
1. Do větší mísy nalijeme mléko, rozdrobíme droždí a přidáme cukr. zamícháme vařečkou a necháme nekolik minut odstát. Vzejdé nám kvásek.
|
||||||
|
1. Poté přidáme prosátou mouku, sůl a olej. Vše pořádně zamícháme a necháme v teple kynout asi 1 hodinu.
|
||||||
|
1. Mísu vezmeme a těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu. Těsto prohněteme rukama a rozdělíme na 10-12 stejných bochánků.
|
||||||
|
1. Každý bochánek rozdělíme na tři kousky, ze kterých rukama vyválíme delší "hadíky".
|
||||||
|
1. Tři "hadíky" na jednom konci spojíme a pleteme cop. Po dokončení copu spojíme tři ocásky k sobě.
|
||||||
|
1. Takto vytvoříme housky ze všech bochánků.
|
||||||
|
1. Hotové housky přikryjeme uterkou a necháme dokynout ještě 10-20 minut. Mezitím si předehřejeme troubu na 180°C.
|
||||||
|
1. Housky vyskládáme na plech(y), potřeme rozšlehaným vajíčkem a můžeme posypat třeba kmínem/lněnými semínky/hrubou solí/bylinkami atd.
|
||||||
|
1. Pečeme asi 20 minut. Musí být hezky nazlátlé na povrchu.
|
||||||
|
1. Po vytažení z trouby necháme chvíli vychladnout.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user