Carpaccio, pizza
This commit is contained in:
parent
d41597fc90
commit
6707cb71ec
45
content/brokolicova-pizza/index.md
Normal file
45
content/brokolicova-pizza/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,45 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Brokolicová pizza"
|
||||||
|
date = 2022-04-16
|
||||||
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["zelenina", "ostatní"]
|
||||||
|
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "pečené", "snadné"]
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "2"
|
||||||
|
time = "60"
|
||||||
|
source = "KetoDiet.cz"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Ingredience ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Brokolice | 250 g
|
||||||
|
Vejce | 1 ks
|
||||||
|
KetoDiet Proteinový nápoj | 1 odměrka (15 g)
|
||||||
|
Parmezán, nastrouhaný | 20 g
|
||||||
|
Sůl |
|
||||||
|
Pepř |
|
||||||
|
Oregano, sušené | 2 špetky
|
||||||
|
Rajčatový protlak | 70 g
|
||||||
|
Česnek | 1 stroužek
|
||||||
|
Voda | max 2 lžíce
|
||||||
|
|
|
||||||
|
|
|
||||||
|
|
||||||
|
1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Kulatou formu na koláč si vyložíme papírem.
|
||||||
|
1. Brokolici rozebereme na růžičky a rozmixujeme nadrobno. Brokolici přesypeme do připraveného plechu a dáme na 10 minut do trouby.
|
||||||
|
1. Po vyndání z trouby ji přesypeme do mísy a necháme pár minutech zchladnout (je to velmi rychlé).
|
||||||
|
1. Přidáme vejce, 10 g nastrouhaného parmezánu, osolíme, opepříme a přidáme špetku sušeného oregána.
|
||||||
|
1. Směs na těsto zamícháme a přendáme do koláčové formy vyložené papírem. Rozprostřeme na rovnoměrnou placku a dáme do trouby na 10 minut.
|
||||||
|
1. Mezitím si v mističce smícháme rajčatový protlak s trochou soli, pepřem, špetkou oregana a prolisovaným stroužkem česneku. Pokud budeme chtít dosladit, tak špetkou březového cukru nebo jiného sladidla. Přidáme 1 lžíci vody, promícháme a pokud stále nemáme pěkně roztíratelnou "omáčku", tak přidáme i druhou lžíci vody.
|
||||||
|
1. Z trouby vyndáme pizzu, potřeme ji rajčatovou omáčkou a ozdobíme šunkou, nastrouhaným sýrem (např. zbytkem parmazánu nebo mozzarellou) či jinými surovinami.
|
||||||
|
1. Vložíme do trouby ještě na 10-15 minut.
|
||||||
|
1. Po vyndání ihned krájíme a podáváme.
|
||||||
|
|
||||||
|
### Tipy
|
||||||
|
|
||||||
|
- Pokud nemáme proteinový nápoj, nahradíme jakoukoli ořechovou moukou (mandlová, kokosová atd). Množství odhadneme dle potřeby - každá mouka saje jinak
|
||||||
|
- Na obložení můžeme použít cokoli, co máme rádi - žampiony (doporučuji předtím osmahnout na pánvi), nivu, špenát, pršut atd
|
30
content/carpaccio-s-rukolou-a-parmezanem/index.md
Normal file
30
content/carpaccio-s-rukolou-a-parmezanem/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,30 @@
|
|||||||
|
+++
|
||||||
|
title = "Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem"
|
||||||
|
date = 2022-04-16
|
||||||
|
author = "Terezka"
|
||||||
|
|
||||||
|
[taxonomies]
|
||||||
|
kategorie = ["maso"]
|
||||||
|
tagy = ["bezlepkové", "low carb", "rychlé", "snadné"]
|
||||||
|
|
||||||
|
|
||||||
|
[extra]
|
||||||
|
portions = "2"
|
||||||
|
time = "15"
|
||||||
|
source = "Kuchyně Lidlu.cz"
|
||||||
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
|
Ingredience ||
|
||||||
|
-|-
|
||||||
|
Carpaccio, krájené | 200 g
|
||||||
|
Rukola | 100 g
|
||||||
|
Olivový olej |
|
||||||
|
Balzamikový ocet |
|
||||||
|
Citronová šťáva |
|
||||||
|
Sůl |
|
||||||
|
Pepř |
|
||||||
|
Parmezán | 50 g
|
||||||
|
|
||||||
|
1. V míse si smícháme rukolu s trochou olivovým olejem, zakápneme balsamikem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Pořádně promícháme a rozdělíme na dva talíře tak, aby nám ještě trochu zbylo na ozdobu.
|
||||||
|
1. Carpaccio rozdělíme na kopečky rukoly a hezky naskládáme přes sebe na celý talíř.
|
||||||
|
1. Maso trochu osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou. Ozdobíme zbytkem rukolového salátku a postrouháme parmezánem.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user