Nové recepty
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										37
									
								
								content/testo-na-pizzu/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										37
									
								
								content/testo-na-pizzu/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,37 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Těsto na pizzu"
 | 
			
		||||
date = 2021-03-04
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["ostatní"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlaktózové", "levné", "pečené", "snadné"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "4"
 | 
			
		||||
time = "20 + kynutí 30 minut + pečení 12-15"
 | 
			
		||||
source = "Katka T."
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Droždí čerstvé |1/2 kostky (21g)
 | 
			
		||||
Cukr | 1/2 lžičky
 | 
			
		||||
Vlažná voda|150 ml
 | 
			
		||||
Hladká mouka | 300 g
 | 
			
		||||
Olivový olej | 3 lžíce
 | 
			
		||||
Sůl | 1 lžička
 | 
			
		||||
Přísady na pizzu | rajčatový základ, šunka, sýr,..
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Droždí, cukr a vlažnou vodu dáme do menší misky. Necháme vzejít, asi 15 minut.
 | 
			
		||||
1. V míse zatím smícháme mouku se solí.
 | 
			
		||||
1. Připravíme si velký plech a vymažeme ho trochou oleje.
 | 
			
		||||
1. Přilijeme olej a kvásek.
 | 
			
		||||
1. Vypracujeme hladké těsto.
 | 
			
		||||
1. Těsto vložíme na plech, pokapeme ho olejem a rukama roztáhneme po celém plechu.
 | 
			
		||||
1. Plech přikryjeme a necháme 30 minut kynout v teple.
 | 
			
		||||
1. Troubu si rozehžejeme na 230°C.
 | 
			
		||||
1. Těsto vložíme do trouby na 5 minut.
 | 
			
		||||
1. Poté plech vyndáme a (nejlépe co nejrychleji) poklademe tím, co máme rádi - např. rajčatový základ, šunka, žampiony, sýr atd.
 | 
			
		||||
1. Těsto vrátíme do trouby na dalších 8-10 minut.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user