Nové recepty
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										36
									
								
								content/ovocna-presnidavka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										36
									
								
								content/ovocna-presnidavka/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,36 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Ovocná přesnídávka"
 | 
			
		||||
date = 2021-04-03
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["dezerty"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "8-10 skleniček"
 | 
			
		||||
time = "40"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Ovoce | 2500 g
 | 
			
		||||
Voda  | 120 ml
 | 
			
		||||
Citronová šťáva | z 1/2 citronu 
 | 
			
		||||
Cukr | 1 lžiščka
 | 
			
		||||
Vanilkový puding | 2 sáčky
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Připravíme si sterilizované skleničky.
 | 
			
		||||
1. Ovoce vložíme do hrnce, zalijeme vodou a citronovou šťávou a přivedeme k varu. Pokud bude ovoce příliš tvrdé, necháme ještě chvíli povařit.
 | 
			
		||||
1. Rozmixujeme ručním mixérem.
 | 
			
		||||
1. V troše vody si rozmícháme cukr a pudinky. Vlijeme do hrnce a rozmícháme.
 | 
			
		||||
1. Povaříme 2 minuty.
 | 
			
		||||
1. Rozdělíme do sterilizovaných skleniček.
 | 
			
		||||
1. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Přesnídávky by měly vydržet ve spíži asi měsíc, ale pro jistotu je můžeme skladovat i v lednici a prodloužit tím jejich trvanlivost. Vyplatí se ve chvíli, kdy se víčko špatě chytne a nedoléhá.
 | 
			
		||||
- Skleničky s vypouklým víčkem spotřebujte jako první. Víčko špatně dolehlo a jsou náchylnější k tomu, aby se dříve zkazily.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user