Nové recepty
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										35
									
								
								content/bramborove-knedliky/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										35
									
								
								content/bramborove-knedliky/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,35 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Bramborové knedlíky"
 | 
			
		||||
date = 2021-03-04
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["přílohy"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlaktózové", "levné"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "2 šišky"
 | 
			
		||||
time = "70"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Brambory | 750 g
 | 
			
		||||
Vejce | 1 ks
 | 
			
		||||
Hrubá mouka | 200 g
 | 
			
		||||
Krupice | 50 g
 | 
			
		||||
Sůl | 1 lžička
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Dáme si vařit vodu na brambory.
 | 
			
		||||
1. Brambory omyjeme od hlíny a dáme se slupkou do vroucí vody. Necháme uvařit do měkka.
 | 
			
		||||
1. Ještě horké brambory sloupneme ze slupky a nastrouháme na jemném struhadle.
 | 
			
		||||
1. Do velkého hrnce nalijeme vodu a začneme zahřívat na plotně.
 | 
			
		||||
1. Z brambor uděláme na vále kopeček. Do nej vytvoříme důlek a vyklepneme vejce.
 | 
			
		||||
1. Přisypeme mouku, krupici a sůl.
 | 
			
		||||
1. Nejprve opatrně prokrajujeme nožem a takto chvíli spojujeme.
 | 
			
		||||
1. Poté co nejrychleji rukama vyhněteme těsto a vytvoříme dva válečky. Průměr cca 6 cm a délka 15-20 cm.
 | 
			
		||||
1. Válečky zabalíme do potravinářské fólie. Utáhneme, konce pevně svážeme a dokola propícháme silnou jehlou.
 | 
			
		||||
1. Do vroucí vody vložíme oba válečky. Až začne voda opět vařit, tak si stopneme 18-20 minut. (Pokud šišky nebalíme do potravinářské fólie, tak postačí 15-18 minut.)
 | 
			
		||||
1. Po vyndání z vroucí vody necháme chvilku vychladnout. Krájíme nití nebo velmi ostrým nožem (můžeme ho navlhčit).
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user