Nové recepty
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										46
									
								
								content/bagetky-s-olivami/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										46
									
								
								content/bagetky-s-olivami/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,46 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Bagetky s olivami"
 | 
			
		||||
date = 2021-03-04
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["pečivo"]
 | 
			
		||||
tagy = ["bezlaktózové", "levné", "pečené", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "6 bagetek"
 | 
			
		||||
time = "15 min + kynutí 60 min + pečení 20"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Droždí sušené | 1 sáček
 | 
			
		||||
Cukr | 1 lžička
 | 
			
		||||
Polohrubá mouka | 500 g
 | 
			
		||||
Sůl | 2 lžičky
 | 
			
		||||
Vlažná voda | 250 ml
 | 
			
		||||
Olivový olej | 3 lžíce + na potření
 | 
			
		||||
Olivy černé / zelené, vypeckované | 100 g
 | 
			
		||||
Tymián | 1 špetka + posyp
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Droždí smícháme s cukrem a 100g mouky. Zalijeme 100 ml vlažné vody, promícháme a necháme 15 minut odpočinout, aby vzešel kvásek.
 | 
			
		||||
1. Mezitím si do větší mísy připravíme zbylou mouku, kterou promícháme se solí.
 | 
			
		||||
1. K mouce přilijeme kvásek, zbylých 150 ml vlažné vody a olivový olej.
 | 
			
		||||
1. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto.
 | 
			
		||||
1. V teple necháme kynout 60 minut.
 | 
			
		||||
1. Mezitím si olivy scedíme (většinou jsou v nálevu) a pokrájíme nadrobno.
 | 
			
		||||
1. Připravíme si plech s pečícím papírem.
 | 
			
		||||
1. Do vykynutého těsta přidáme tymián, olivy a opět promícháme.
 | 
			
		||||
1. Těsto rozdělíme na 6 dílů a vytvoříme z nich válečky - bagetky.
 | 
			
		||||
1. Potřeme (nebo potříkáme) olivovým olejem a dáme kynout na dalších 20-30 minut.
 | 
			
		||||
1. Troubu si předehřejeme na 200°C.
 | 
			
		||||
1. Vykynuté bagetky znovu potřeme nebo potříkáme olejem, můžeme posypat tymiánem a pečeme po dobu 15-20 minut.
 | 
			
		||||
1. Po vyndání z trouby necháme 10 minut vychladnout.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Namísto tymiánu můžeme použít italské bylinky.
 | 
			
		||||
- Kromě šesti bagetek můžeme z těsta vytvořit 10-15 kuliček. Budou menší, takže zkrátíme dobu pečení na 12-16 minut (dle potřeby upravíme).
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user