Kaki roláda, ovocný punč s rumem a perník z kofoly
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										41
									
								
								content/pernik-z-kofoly/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										41
									
								
								content/pernik-z-kofoly/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,41 @@
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
title = "Perník z kofoly"
 | 
			
		||||
date = 2021-12-05
 | 
			
		||||
author = "Terezka"
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[taxonomies]
 | 
			
		||||
kategorie = ["dezerty"]
 | 
			
		||||
tagy = ["levné", "pečené", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
[extra]
 | 
			
		||||
portions = "10-15 ks"
 | 
			
		||||
time = "10 min + pečení 25 "
 | 
			
		||||
source = "Časopis Albert"
 | 
			
		||||
+++
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
Ingredience ||
 | 
			
		||||
-|-
 | 
			
		||||
Tuk, polohrubá mouka | na vymazání plechu
 | 
			
		||||
Hladká mouka | 350 g
 | 
			
		||||
Cukr | 200 g
 | 
			
		||||
Kakao | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Kypřící prášek do perníku | 1 sáček
 | 
			
		||||
Vejce | 2 ks
 | 
			
		||||
Olej | 2 lžíce
 | 
			
		||||
Kofola | 300 ml
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
1. Troubu předehřejeme na 180°C.
 | 
			
		||||
1. Středně velký plech si vymažeme tukem a vysypeme moukou.
 | 
			
		||||
1. V míse promícháme mouku, cukr, kako a kypřící prášek.
 | 
			
		||||
1. Přidáme vejce, olej a promícháme, jak to jen půjde.
 | 
			
		||||
1. Přilijeme kofolu a vyšleháme hladké těsto.
 | 
			
		||||
1. Nalijeme na plech, rozetřeme, aby bylo všude stejně silné a vložíme do trouby.
 | 
			
		||||
1. Pečeme 20-30 minut - záleží na tloušťce těsta.
 | 
			
		||||
1. Po upečení vyjmeme z trouby a necháme vyhladnout.
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
### Tipy
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
- Před vylitím těsta do něj můžeme přidat třeba rozinky (mohou být i namočené v rumu).
 | 
			
		||||
- Než těsto dáme do trouby, tak na něj můžeme nanést marmeládu na několika místech a pomocí špejle jí rozetřít do těsta. Perník to pěkně ochutí a zároveň vytvoří vzhledný povrch.
 | 
			
		||||
- Když je perník vychladlý, tak ho můžeme potřít marmeládou nebo polít rozpuštěnou čokoládou.
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user