Dopsán bešamel
This commit is contained in:
parent
d3e338e36e
commit
1e222eaa27
@ -13,7 +13,7 @@ time = "30"
|
|||||||
source = ""
|
source = ""
|
||||||
+++
|
+++
|
||||||
|
|
||||||
Ingredience ||
|
Maso ||
|
||||||
-|-
|
-|-
|
||||||
Bílý jogurt | 150 g
|
Bílý jogurt | 150 g
|
||||||
Malé vejce | 2 ks
|
Malé vejce | 2 ks
|
||||||
@ -23,8 +23,23 @@ Worchester omáčka | 1 lžíce
|
|||||||
Vegeta | 1 lžička
|
Vegeta | 1 lžička
|
||||||
Kuřecí prsa | 2 ks
|
Kuřecí prsa | 2 ks
|
||||||
|
|
||||||
|
Omáčka ||
|
||||||
|
Máslo | 2 lžíce
|
||||||
|
Studené mléko | 200 ml
|
||||||
|
Muškátový oříšek | 1 špetka
|
||||||
|
Sůl |
|
||||||
|
Pepř |
|
||||||
|
|
||||||
1. Prsa omyjeme, nakrájíme na řízky a lehoučce (třeba jen rukou) proklepeme.
|
1. Prsa omyjeme, nakrájíme na řízky a lehoučce (třeba jen rukou) proklepeme.
|
||||||
1. V hlubokém talíři smícháme jogurt, vejce, solamil, sójovou i worchester omáčku, vegetu, 1/2 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře.
|
1. V hlubokém talíři smícháme jogurt, vejce, solamil, sójovou i worchester omáčku, vegetu, 1/2 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře.
|
||||||
1. Do promíchané marinády naložíme maso. Může takto zůstat i přes noc.
|
1. Do promíchané marinády naložíme maso. Může takto zůstat i přes noc.
|
||||||
1. Následně řízky vyndáme z marinády, obalíme ve strouhance a osmažíme do zlatova.
|
1. Následně řízky vyndáme z marinády (arinádu nevyhazujeme), obalíme ve strouhance a osmažíme do zlatova.
|
||||||
1. Podávat můžeme s vařeným či pečeným bramborem a oblohou ze zeleniny.
|
1. Podávat můžeme s bešamelem, vařeným či pečeným bramborem a oblohou ze zeleniny.
|
||||||
|
|
||||||
|
### Bešamel z marinády
|
||||||
|
|
||||||
|
1. Z marinády jsme vyndali maso a zpracovali. Vyhodit marinádu by byla škoda, takže z ní vytvoříme omáčku na styl bešamelu.
|
||||||
|
1. Na pánvi nebo v menším hrnci rozehřejeme máslo.
|
||||||
|
1. Přidáme marinádu a za stálého míchání (doporučuji metličku) necháme na plameni. Za chvíli začne pracovat teplo s vodou a solamilem a vytvoří se hrouda.
|
||||||
|
1. V této chvíli odstavíme z plotny a po malých částech přiléváme mléko. Vždy zapracujeme a až poté znovu přilijeme. Takto opakujeme, až se nám vytvoří omáčka požadované konzistence.
|
||||||
|
1. Nastrouháme muškátový oříšek, osolíme a opepříme dle chuti.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user