Update 'content/rajska-omacka/index.md'
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
All checks were successful
continuous-integration/drone/push Build is passing
This commit is contained in:
parent
cc6f9ee8b6
commit
1a50b689e8
@ -29,8 +29,8 @@ Bobkové listy | 3 ks
|
|||||||
Pepř | 6 kuliček
|
Pepř | 6 kuliček
|
||||||
Nové koření | 6 kuliček
|
Nové koření | 6 kuliček
|
||||||
Masox | 1 kostka
|
Masox | 1 kostka
|
||||||
Olej | 2 lžíce
|
Máslo | 2 lžíce
|
||||||
Hladká mouka | 4 lžíce
|
Hladká mouka | 2 lžíce
|
||||||
Rajský protlak | 140 g
|
Rajský protlak | 140 g
|
||||||
Cukr | 2 lžíce
|
Cukr | 2 lžíce
|
||||||
Skořice | 1 lžička
|
Skořice | 1 lžička
|
||||||
@ -47,13 +47,13 @@ Sůl |
|
|||||||
|
|
||||||
1. Do středního hrnce vlijeme vodu, přidáme bobkový list, pepř, nové koření a masox. Přivedeme k varu.
|
1. Do středního hrnce vlijeme vodu, přidáme bobkový list, pepř, nové koření a masox. Přivedeme k varu.
|
||||||
1. Vložíme masové kuličky a necháme 10 minut povařit.
|
1. Vložíme masové kuličky a necháme 10 minut povařit.
|
||||||
1. Kuličky vyndáme z vody. Pokud chceme, můžeme dát kuličky na 10 minut do trouby předehřáté na 250°C. Budou tím hezky křupavé.
|
1. Kuličky vyndáme z vody. Pokud chceme, můžeme dát kuličky na 10 minut do trouby předehřáté na 250°C, nebo je osmnahnout na pánvi.
|
||||||
1. Z hrnce přelijeme kořeněnou vodu přes sítko. Osobně používám skleněnou odměrku.
|
1. Z hrnce přelijeme kořeněnou vodu přes sítko. Osobně používám skleněnou odměrku.
|
||||||
1. Hrnek si vytřeme kuchyňským ubrouskem, aby nebyl mokrý (nebo vymyjeme a utřeme do sucha).
|
1. Hrnec si vytřeme kuchyňským ubrouskem, aby nebyl mokrý (nebo vymyjeme a utřeme do sucha).
|
||||||
1. Do hrnce vlijeme olej a necháme rozehřát.
|
1. V hrnci rozpustíme máslo.
|
||||||
1. Poté přidáme zbylé kostky cibule a osmahneme.
|
1. Poté přidáme zbylé kostky cibule a osmahneme.
|
||||||
1. Přisypeme mouku a mícháme (ideálně metličkou). Usmažíme tak jíšku. Mouka nesmí zhnědnout.
|
1. Přisypeme mouku a mícháme (ideálně metličkou). Usmažíme tak jíšku. Mouka nesmí zhnědnout.
|
||||||
1. Poté po malých dávkách přiléváme přecezený vývar. Další várku přiléváme až ve chvíli, když je předchozí zcela vmíchaná.
|
1. Poté po malých dávkách přiléváme přecezený vývar. Další várku přiléváme až ve chvíli, když je předchozí zcela vmíchaná.
|
||||||
1. Do tohoto základu vmícháme rajský protlak, cukr, skořici, citronovou šťávu a trochu osolíme. Dále upravíme dle chuti
|
1. Do tohoto základu vmícháme rajský protlak, cukr, skořici, citronovou šťávu a trochu osolíme. Dále upravíme dle chuti
|
||||||
1. Pokud jsme kuličky nedávali do trouby opéct, tak v tuto chvíli je přidáme do omáčky ještě zahřát.
|
1. Pokud jsme kuličky nedávali opéct, v tuto chvíli je přidáme do omáčky ještě zahřát.
|
||||||
1. Servírujeme s masovými kuličkami a těstovinami nebo třeba [rychlými hrníčkovými knedlíky](@/rychle-hrnickove-knedliky/index.md) - jak má kdo rád.
|
1. Servírujeme s masovými kuličkami a těstovinami nebo třeba [rychlými hrníčkovými knedlíky](@/rychle-hrnickove-knedliky/index.md) - jak má kdo rád.
|
||||||
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user