Nové recepty s fotkami z mobilu
This commit is contained in:
parent
60db81da65
commit
1119c819fb
BIN
content/bananova-babovka/img.jpg
Normal file
BIN
content/bananova-babovka/img.jpg
Normal file
Binary file not shown.
After Width: | Height: | Size: 313 KiB |
43
content/bananova-babovka/index.md
Normal file
43
content/bananova-babovka/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,43 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Banánová bábovka"
|
||||
date = 2021-07-13
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["dezerty"]
|
||||
tagy = ["levné", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "12"
|
||||
time = "60"
|
||||
source = "Zuzanka G."
|
||||
+++
|
||||
<!-- Tagy: alkohol, bezlaktózové, bezlepkové, drůbež, hrnkové, , omáčka, , ryby, rychlé, salát, , , vepřové, z jednoho hrnce -->
|
||||
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Cukr třtinový | 100 g
|
||||
Máslo, rozpuštěné | 150 g
|
||||
Vejce | 2 ks
|
||||
Banány, rozmačkané | 2-5 ks
|
||||
Voda | 100 ml
|
||||
Polohrubá mouka | 300 g
|
||||
Jedlá soda | 1 lžička
|
||||
Prášek do pečiva | 1 lžička
|
||||
Sůl | 1 špetka
|
||||
Ořechy dle chuti, posekané | 100 g
|
||||
|
||||
1. Troubu si předehřejeme na 175°C.
|
||||
1. Připravíme si formu na bábovku. Vvymažeme ji tukem a vysypeme moukou.
|
||||
1. V míse ušleháme cukr s tukem do pěny.
|
||||
1. Přidáme vejce, banány a vodu.
|
||||
1. Přimícháme mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
|
||||
1. Přisypeme ořechy, naposledy promícháme a vlijeme do připravené formy.
|
||||
1. Vložíme do trouby na 35-40 minut.
|
||||
1. Po upečení necháme vychladnout a bábovku vyklopíme.
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Po vyklopení z formy můžeme bábovku pocukrovat moučkovým cukrem nebo polít například citronovou polevou. Bude potom vláčná a neoschne.
|
BIN
content/mangova-limonada-s-matou/img.jpg
Normal file
BIN
content/mangova-limonada-s-matou/img.jpg
Normal file
Binary file not shown.
After Width: | Height: | Size: 438 KiB |
33
content/mangova-limonada-s-matou/index.md
Normal file
33
content/mangova-limonada-s-matou/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,33 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Mangová limonáda s mátou"
|
||||
date = 2021-07-13
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["nápoje"]
|
||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "rychlé", "snadné", "vegetarian"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "3 litry"
|
||||
time = "15"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Mango, zralé | 1 ks
|
||||
Máta, listy | 1/2 hrsti
|
||||
Med | 1 lžička
|
||||
Citron | 1 ks
|
||||
Sodovka | 3 litry
|
||||
|
||||
1. Připravíme si vyšší nádobu, ve které se bude dobře mixovat ponorným mixérem.
|
||||
1. Mango oloupeme a vložíme do nádoby.
|
||||
1. Přidáme omyté mátové lístky, med a zhruba polovinu šťávy z citronu.
|
||||
1. Zalijeme trochou vody dle potřeby (asi 100-200 ml) a rozmixujeme dohladka mixérem.
|
||||
1. Ochutnáme a připadně dosladíme či dokyselíme.
|
||||
1. Naředíme sodovkou (Pokud máme radši sladké, nalijeme sodovky méně. Pokud spíše méně sladké, tak naředíme více.) Z uvedeného množství nám vyjde zhruba 3 litry limonády.
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
|
||||
- Před mixováním lze přidat jakékoli hodně uzrálé světlé ovoce (nekterinky, broskve atp).
|
@ -1,6 +1,6 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Thajská kokosová polévka"
|
||||
date = 2021-11-07
|
||||
date = 2021-07-11
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
|
BIN
content/zapecene-maso-se-smetanou/img.jpg
Normal file
BIN
content/zapecene-maso-se-smetanou/img.jpg
Normal file
Binary file not shown.
After Width: | Height: | Size: 6.2 MiB |
37
content/zapecene-maso-se-smetanou/index.md
Normal file
37
content/zapecene-maso-se-smetanou/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,37 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Zapečené maso se smetanou"
|
||||
date = 2021-07-11
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["maso"]
|
||||
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "pečené", "snadné"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "6"
|
||||
time = "90"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
Ingredience ||
|
||||
-|-
|
||||
Vepřové maso, plátky | 600 g
|
||||
Brambory | 800 g
|
||||
Cibule | 2 střední kusy
|
||||
Sůl |
|
||||
Pepř |
|
||||
Hořčice | 1 malý kelímek
|
||||
Šlehačka, bezlaktózová | 200-300 ml
|
||||
Olej | na pokapání a vymazání
|
||||
Sýr, strouhaný | 100-150 g
|
||||
|
||||
1. Maso omyjeme, osušíme, proklepeme stran pomocí kloubů na ruce. Z obou stran ho osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí.
|
||||
1. Brambory omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm.
|
||||
1. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
|
||||
1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Připravíme si hluboký pekáček a vymažeme ho olejem.
|
||||
1. Na dno pekáčku naskládáme jednu vrstvu brambor, které osolíme a opepříme.
|
||||
1. Na brambory poskládáme cibuli a připravené maso.
|
||||
1. Na maso vyskládáme dvě vrstvy brambor a každou opět osolíme a opepříme.
|
||||
1. Na vrch můžeme ještě pokapat trochu oleje.
|
||||
1. Přiklopíme poklicí nebo alobalem. Vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut.
|
||||
1. Zkontrolujeme, aby bylo maso měkké. Pokud je, tak Zalijeme smetanou, posypeme sýrem a pečeme ještě asi 15 minut. Sýr musí zezlátnout a smetana trochu ztuhnout.
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user