This commit is contained in:
BIN
content/kruti-stir-fry-se-zeleninou/img.jpg
Normal file
BIN
content/kruti-stir-fry-se-zeleninou/img.jpg
Normal file
Binary file not shown.
After Width: | Height: | Size: 167 KiB |
66
content/kruti-stir-fry-se-zeleninou/index.md
Normal file
66
content/kruti-stir-fry-se-zeleninou/index.md
Normal file
@ -0,0 +1,66 @@
|
||||
+++
|
||||
title = "Krůtí stir fry se zeleninou"
|
||||
date = 2024-05-14
|
||||
author = "Terezka"
|
||||
|
||||
[taxonomies]
|
||||
kategorie = ["maso"]
|
||||
tagy = ["bezlaktózové", "drůbež", "keto", "low carb", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
||||
|
||||
|
||||
[extra]
|
||||
portions = "6"
|
||||
time = "40"
|
||||
+++
|
||||
|
||||
|
||||
Maso ||
|
||||
-|-
|
||||
Krůtí prsa | 500 g
|
||||
Olivový olej na smažení | 1 lžíce
|
||||
Sójová omáčka | 1 lžíce
|
||||
Citronová tráva, sušená, mletá | 1/3 lžičky
|
||||
Zázvor, sušený, mletý | 1/3 lžičky
|
||||
Koření pěti vůní | 1/3 lžičky
|
||||
|
||||
Zelenina ||
|
||||
-|-
|
||||
Hlíva | 250 g
|
||||
Cibule, červená | 1 ks
|
||||
Brokolice | 250 g
|
||||
Paprika, bílá | 2 ks
|
||||
Jarní cibulka | 2 stonky
|
||||
Cuketa | 150 g
|
||||
Pórek | 70 g
|
||||
Olivový olej na smažení | 3 lžíce
|
||||
|
||||
Omáčka ||
|
||||
-|-
|
||||
Olivový olej na smažení | 4 lžíce
|
||||
Sójová omáčka | 70 ml
|
||||
Voda | 70 ml
|
||||
Citronová tráva, sušená, mletá | 1/2 lžičky
|
||||
Zázvor, sušený, mletý | 1/2 lžičky
|
||||
Xantanová guma | 1/2 lžičky
|
||||
|
||||
1. Krůtí prso omyjeme, osušíme, nakrájíme na velmi tenké plátky a vložíme do misky.
|
||||
1. Maso zalijeme lžící oleje a promícháme. Vlijeme sójovou omáčku a opět promícháme. Všpeme koření, naposledy promícháme a dáme zatím stranou uležet.
|
||||
1. Připravíme si zeleninu - všechnu umyjeme a pokrájíme: hlívu na proužky, cibuli na měsíčky, papriku na širší proužky, cibulku na šikmá kolečka, cuketu na tenká čtvrtkolečka a pórek na tenké kroužky.
|
||||
1. V misce si smícháme všechny suroviny na omáčku.
|
||||
1. Rozehřejeme si velkou wok pánev, vlijeme lžíci oleje a osmahneme polovinu masa. Mícháme a smažíme. Za chvilku budou tenké plátky hotové, přesuneme do misky a to samé uděláme se zbývající polovinou.
|
||||
1. Až je maso hotové a přesunuté v jedné misce, vlijeme dvě lžíce oleje a vsypeme všechnu zeleninu.
|
||||
1. Mícháme, smažíme a za pár minutek to bude vypadat, že je zelenina měkčí a prohřátá. V tuto chvíli vlijeme omáčku, vsypeme maso, promícháváme a až bude vše prohřáté, můžeme odstavit z plotny.
|
||||
1. Podávat můžeme například s nudlemi (vaječné, rýžové, konjakové) nebo rýží.
|
||||
|
||||
### Tipy
|
||||
- Koření pěti vůní se skládá z badyánu, fenyklu, skořice, hřebíčkua bílého pepře. Nicméně záleží, od jakého výrobce koření koupíte - složení se pak může trochu lišit.
|
||||
- Namísto xantanové gumy můžeme použít trochu škrobu.
|
||||
- Směs může být i skvělá do krabičky s sebou na oběd, jelikož se dobře prohřeje a nevysuší se.
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
1.
|
||||
1.
|
||||
-
|
||||
-
|
||||
-
|
Reference in New Issue
Block a user