Císařský trhanec
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										66
									
								
								content/cisarsky-trhanec-s-bylinkovym-tvarohem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							
							
						
						
									
										66
									
								
								content/cisarsky-trhanec-s-bylinkovym-tvarohem/index.md
									
									
									
									
									
										Normal file
									
								
							@@ -0,0 +1,66 @@
 | 
				
			|||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					title = "Císařský trhanec s bylinkovým tvarohem"
 | 
				
			||||||
 | 
					date = 2021-04-20
 | 
				
			||||||
 | 
					author = "Terezka"
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[taxonomies]
 | 
				
			||||||
 | 
					kategorie = ["Maso"]
 | 
				
			||||||
 | 
					tagy = ["rychlé", "z jednoho hrnce"]
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					[extra]
 | 
				
			||||||
 | 
					portions = "2"
 | 
				
			||||||
 | 
					time = "30"
 | 
				
			||||||
 | 
					source = "kuchařka Vaříme pro celou rodinu"
 | 
				
			||||||
 | 
					+++
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Bylinkový tvaroh ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Ředkvičky | 1/2 svazku
 | 
				
			||||||
 | 
					Smetanový tvaroh | 150 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Mléko | 1 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl |
 | 
				
			||||||
 | 
					Pepř |
 | 
				
			||||||
 | 
					Pálivá mletá paprika | 1 malá špetka
 | 
				
			||||||
 | 
					Pažitka, pokrájená | 3 lžíce
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					Trhanec ||
 | 
				
			||||||
 | 
					-|-
 | 
				
			||||||
 | 
					Jarní cibulka | 2 ks
 | 
				
			||||||
 | 
					Slanina, vcelku | 100 g
 | 
				
			||||||
 | 
					2 vejce | 
 | 
				
			||||||
 | 
					Sůl | 
 | 
				
			||||||
 | 
					Pepř | 
 | 
				
			||||||
 | 
					Muškátový oříšek | 
 | 
				
			||||||
 | 
					Mléko | 225 ml 
 | 
				
			||||||
 | 
					Mouka | 125 g
 | 
				
			||||||
 | 
					Prášek do pečiva |1 malá špetka
 | 
				
			||||||
 | 
					Máslo | 4 lžíce 
 | 
				
			||||||
 | 
					 
 | 
				
			||||||
 | 
					### Bylinkový tvaroh
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Čedkvičky omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V míse promícháme tvaroh s mlékem, solí, pepřem, mletou pálivou paprikou.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Přisypeme pokrájené ředkvičky a pažitku.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vše promícháme a necháme zatím uležet v lednici.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Císařský trhanec
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Jarní cibulku si nakrájíme na kolečka a prozatím přesypeme do mističky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Slaninu nakrájíme na kostičky a také zatím přesypeme do mističky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh a vložíme zatím do lednice.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. V míse rozmícháme žloutky se solí, pepřem, trochou nastrouhaného muškátového oříšku a mlékem.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Mouku a prášek do pečiva přisypeme k mléčné směsi a promícháme. Těsto zatím necháme odpočinout.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Rozehřejeme si nasucho pánev a osmahneme na ní slaninu (pokud by byla příliš libová, přidáme trošku másla). Opečenou slaninu  vyndáme z výpeku vrátíme zpátky do mističky.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Na výpeku krátce osmahneme cibulku (opět případně přidáme trochu másla). Polovinu hotové cibulky vrátíme do mističky, polovinu nasypeme do těsta.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Do odpočatého těsta lehce vmícháme sníh.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Na použité pánvi si rozehřejeme 2 lžíce másla a vlijeme na něj těsto. 
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Smažíme dozlatova, z každé strany asi 4 minuty.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Silnou placku pak vařečkou natháme na menší kusy.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Do trhance dáme zbylé 2 lžíce másla a promícháme, aby se rozpustilo a vsáklo do všech kousků.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Trhanec posypeme slaninou a jarní cibulkou a naposledy promícháme.
 | 
				
			||||||
 | 
					1. Podáváme s bylinkovým tvarohem.
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					### Tipy
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
 | 
					- Při vaření pro 4 strávníky, uděláme dvojitou dávku a k opékání trhance jsou pak potřeba 2 pánve a těsto na ně rozdělit. Stejně tak pak cibulku a slaninu.
 | 
				
			||||||
 | 
					- Pokud plánujeme dát trhanec jako hlavní jídlo k obědu, tak k tomu doporučuji uvařit například zastřené vejce. Jinak pokrm sám o sobě je dost sytý.
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user