2022-01-08 22:50:57 +01:00
|
|
|
+++
|
|
|
|
title = "Tuňákový salát s vejcem a avokádem"
|
|
|
|
date = 2022-01-08
|
|
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
|
|
|
|
[taxonomies]
|
|
|
|
kategorie = ["zelenina"]
|
|
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "keto", "ryby", "rychlé", "salát", "snadné"]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
|
|
portions = "4"
|
|
|
|
time = "15"
|
|
|
|
source = "časopis Gurmet"
|
|
|
|
+++
|
|
|
|
|
|
|
|
Salát ||
|
|
|
|
-|-
|
|
|
|
Vejce | 4 ks
|
|
|
|
Salátové listy, mix | 160 g
|
|
|
|
Rukola | 200 g
|
|
|
|
Cherry rajčata | 100 g
|
|
|
|
Šalotka | 1 ks
|
|
|
|
Avokádo | 2 ks
|
|
|
|
Tuňák, plech | 160 g
|
|
|
|
|
|
|
|
Zálivka ||
|
|
|
|
-|-
|
|
|
|
Olivový olej | 3 lžíce
|
|
|
|
Med | 1 lžíce
|
|
|
|
Citronová šťáva | 1 lžíce
|
|
|
|
Hořčice, hrubozrnná | 1 lžíce
|
|
|
|
Sůl |
|
|
|
|
Pepř |
|
|
|
|
|
|
|
|
1. Vejce si uvaříme natvrdo. Pokud máme lehce rádi lehce tekoucí žloutek, stačí vařit 6 minut.
|
|
|
|
1. Mezitím si připravíme si velkou mísu a nasypeme do ní mix salátových listů a rukolu. Pokud máme rádi menší sousta, můžeme rukolu ještě pokrájet.
|
|
|
|
1. Rajčata omyjeme a pokrájíme na poloviny.
|
2023-11-23 16:45:13 +01:00
|
|
|
1. Šalotku zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kostičky.
|
2022-01-08 22:50:57 +01:00
|
|
|
1. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a pokrájíme na kostičky.
|
|
|
|
1. Vše pokrájené přidáme do mísy a promícháme.
|
|
|
|
1. Do menší uzavíratelné sklenice dáme všechny ingredience na zálivku, dle chuti sůl a pepř, sklenici uzavřeme a protřepeme.
|
|
|
|
1. K salátu přilijeme zálivku a opět promícháme.
|
|
|
|
1. Vejce zchladíme, oloupeme a pokrájíme na měsíčky.
|
|
|
|
1. Tuňáka v plechovce otevřeme a slijeme vodu.
|
|
|
|
1. Salát rozdělíme na 4 porce, každou ozdobíme vejci a tuňákem.
|
|
|
|
|
|
|
|
### Tipy
|
|
|
|
|
|
|
|
- Pokud nemáme (rádi) rukolu, je možné použít jakoukoli listovou náhradu ve stejném množství (např. polníček).
|