receptty.org/content/coleslaw-s-jogurtem/index.md

37 lines
1.4 KiB
Markdown
Raw Normal View History

2023-01-02 18:22:43 +01:00
+++
title = ""
date = 2022-01-20
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["zelenina", "přílohy"]
tagy = ["bezlepkové", "levné", "low carb", "salát", "snadné"]
[extra]
portions = "6"
time = "15 min + uležení 60"
source = "kniha 365 nízkosacharidových receptů"
+++
Ingredience ||
-|-
Zelí bílé | 1 menší hlávka
Šalotka | 1 ks
Mrkev | 2 středně velké kusy
Jogurt, bílý | 150 g
Majonéza | 50 g
Šťáva z citronu | z 1/2 kusu
Jablečný ocet | 1 lžíce
Cukr, třtinový | 1 lžíce
Sůl |
Pepř, čerstvě mletý |
1. Ze zelí oloupeme vrchní nehezké listy a hlávku nakrouháme na tenké nudličky. To můžeme klasicky nožem, anebo to jde skvěle škrabkou na brambory. Zelí vložíme do velké mísy.
1. Šalotku oloupeme a najemno nakrájíme. Přidáme k zelí.
1. Mrkve oškrabeme a nastrouháme nahrubo do připravené mísy.
1. V malé mističce smícháme jogurt, majonézu, šťávu z citronu, ocet, cukr a dle chuti osolímea opepříme.
1. Zálivku nalijeme do mísy a pořádně přomícháme, případně ještě dosolíme či dopepříme.
1. Uložíme na 1 hodinu do chladu, aby se chutě propojili a zelí zkřehlo.
1. Asi 15 minut před pdáváním přendáme mísu do pokojové teploty, aby coleslaw nebyl příliš studený.
1. Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům nebo jako hlavní jídlo například k večeři s plátkem opečeného chleba.