2019-10-30 11:58:46 +01:00
|
|
|
+++
|
|
|
|
title = "Gyros kousky"
|
|
|
|
date = 2019-07-21
|
|
|
|
author = "Terezka"
|
|
|
|
|
|
|
|
[taxonomies]
|
2020-02-02 11:40:50 +01:00
|
|
|
kategorie = ["maso"]
|
2021-01-11 20:03:09 +01:00
|
|
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "drůbež", "snadné", "vepřové"]
|
2019-10-30 11:58:46 +01:00
|
|
|
|
|
|
|
[extra]
|
|
|
|
portions = "4"
|
|
|
|
time = "30"
|
|
|
|
source = ""
|
|
|
|
+++
|
|
|
|
|
|
|
|
Ingredience ||
|
|
|
|
-|-
|
|
|
|
Česnek | 2 stroužky
|
|
|
|
Gyros koření | 1/2 sáčku
|
|
|
|
Olej | 5 lžíc
|
|
|
|
Kečup | 5 lžic
|
|
|
|
Kuřecí/vepřové maso | 500 g
|
|
|
|
|
|
|
|
1. Česnek oloupeme a prolisujeme do hlubšího talíře.
|
|
|
|
1. Přidáme koření Gyros, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, kečup a vidličkou promícháme.
|
|
|
|
1. Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky a vložíme do marinády na 1 hodinu.
|
|
|
|
1. Uleželé maso zprudka osmahneme na pánvičce s rozehřátým zbylým olejem. Je třeba pohlídat, aby byli opečené do zlatova, ne do vysušení.
|
|
|
|
1. Podáváme například s hranolkami či pečenými bramborami a s obloženou zeleninou.
|