Šalvěj, čerstvá, najemno nasekaná | 1 lžíce + na ozdobu
Sůl |
Pepř |
Olivový olej | na osmažení
1. Vepřové plátky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a z obou stran do nich uděláme lehké zářezy.
1. Citron omyjeme a osušíme. Ostrouháme z něj všechny kůru a vymačkáme šťávu z poloviny plodu.
1. V misce si smícháme citronovou šťávu, všechny kůru, hodně soli a pepře a pokrájenou šalvěj. Promícháme a chvilinku můžeme nechat uležet. Směs bude opravdu velmi silná, ale není třeba se obávat - na plátkách vynikne akorát.
1. pPlátky potřeme směsí z obou stran a vmasírujeme.
1. Rozehřejeme pánev, ideálně grilovací a vlijeme do ní trochu oleje.
1. Plátky grilujeme z obou stran asi 6-8 minut.
1. Na talíři servírujeme s plátkem másla, lískem šalvěje, a můžeme i plátkem citronu. Jako příloha se hodí například bramborová kaše.