receptty.org/content/pomalu-dusene-korejske-hovezi/index.md

42 lines
1.7 KiB
Markdown
Raw Normal View History

+++
title = "Pomalu dušené korejské hovězí"
date = 2023-04-02
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["maso"]
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "snadné", "z jednoho hrnce"]
[extra]
portions = "4"
time = "15 min + 150"
source = "Forbes.cz"
+++
Ingredience ||
-|-
Hovězí z krku | 700 g
Cibule | 1 ks
Česnek | 3 stroužky
Zázvor, čerstvý | 4 cm
Hruška nashi | 1 ks
Hovězí vývar | 250 ml
Rýžový ocet | 1 lžíce
Sójová omáčka | 100 ml
Sezamový olej | 2 lžíce
Chilli vločky | 2 špetky
Voda | 3 lžíce
Kukuřičný škrob | 3 lžíce
Cukr třtinový | 3 lžíce
1. Maso omyjeme, osušíme, očistíme a pokrájíme na kosky o velikosti asi 2 cm.
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
1. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Stejně tak připravíme i hrušku nashi.
1. V odměrce si smícháme hovězí vývar, rýžový ocet a sójovou omáčku.
1. V hrnci si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
1. Po chvíli přidáme zázvor a necháme rozvonět.
1. Poté přisypeme hovězí kostky a chilli vločky.
1. Až bude maso zatáhnuté ze všech stran, zalijeme připravenou vývarovo-sójovou směsí.
1. Přisypeme nastouhanou nashi, zamícháme a přiklopíme. Přivedeme k varu, poté plotýnku stáhneme na střední výkon a táhneme 2 hodiny.
1. Po uplynulém čase by mělo být maso měkké. Ve skleniččce nebo mističce smícháme vodu, škrob a cukr. Přilijeme k masu a vaříme ještě 30 minut, tentokrát již bez pokličky.
1. Podávat můžeme s vařenou rýží, volským okem, čerstvými houbami enoki, posypané černým sezamem, pokrájenou jarní cibulkou a chilli papričkou.