receptty.org/content/syrovy-chleb/index.md

41 lines
1.6 KiB
Markdown
Raw Normal View History

2021-08-22 12:25:19 +02:00
+++
title = "Sýrový chléb"
date = 2021-08-20
author = "Terezka"
[taxonomies]
kategorie = ["pečivo"]
tagy = ["bezlepkové", "keto", "pečené", "snadné", "vegetarian"]
[extra]
portions = "1 menší bochník"
time = "90"
source = "KetoKatka.cz"
+++
Ingredience ||
-|-
Vejce | 6 ks
Sůl | 1 lžička
Strouhaný sýr | 200 g
Psyllium | 4 lžíce
Lněné semínko, mleté | 8 lžič
Chia semínka | 2 lžíce
Dýňová semínka | 1 lžíce
Slunečnicová semínka | 2 lžíce
Mletý kmín | 1 lžička
Sušený česnek, mletý | 1 lžička
Prášek do pečiva, bezfosfátový | 5 g
1. Troubu si předehřejeme na 200°C.
1. Do větší mísy rozklepneme vajíčka, přidáme sůl a rozšleháme.
1. Přisypeme sýr a vařečkou promícháme.
1. Vedle na talíř si smícháme psyllium, lněné semínko, chia semínka, dýňová a slunečnicová semínka, sůl, mletý kmín, sešený česnek a prášek do pečiva.
1. Suchou směs nasypeme k vajíčkové směsi a poctivě promícháme.
1. Necháme asi 2 minuty uležet. Mezitím si srnčí hřbet (nebo jinou formu na chlebík) si vyložíme pečícím papírem.
1. Těsto přendáme do formy, uhladíme a vložíme do trouby na 20 minut.
1. Poté teplotu v troubě snížíme na 170°C a pečeme dalších 20 minut. Kůrka musí vypadat zlatavě a křupavě.
Formu vyndáme z trouby a necháme 10 minut trochu zchladnout. Poté vytáhneme chlebík pomocí pečícího papíru na mřížku nebo prkénko a necháme ještě aspoň 20 minut.
1. Delší trvanlivost zajistíme uchováváním chlebíku v lednici, ideálně v zavírací dóze.