1. Ovoce vložíme do hrnce, zalijeme vodou a citronovou šťávou a přivedeme k varu. Pokud bude ovoce příliš tvrdé, necháme ještě chvíli povařit.
1. Rozmixujeme ručním mixérem.
1. V troše vody si rozmícháme cukr a pudinky. Vlijeme do hrnce a rozmícháme.
1. Povaříme 2 minuty.
1. Rozdělíme do sterilizovaných skleniček.
1. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
### Tipy
- Přesnídávky by měly vydržet ve spíži asi měsíc, ale pro jistotu je můžeme skladovat i v lednici a prodloužit tím jejich trvanlivost. Vyplatí se ve chvíli, kdy se víčko špatě chytne a nedoléhá.
- Skleničky s vypouklým víčkem spotřebujte jako první. Víčko špatně dolehlo a jsou náchylnější k tomu, aby se dříve zkazily.