32 lines
908 B
Markdown
32 lines
908 B
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Krémová česnečka"
|
||
|
date = 2019-07-21
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["polévky"]
|
||
|
tagy = ["snadné", "levné", "rychlé"]
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "4"
|
||
|
time = "30"
|
||
|
source = "Časopis Gurmet"
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Ingredience ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Cibule | 1 ks
|
||
|
Česnek | 6 stroužků
|
||
|
Brambory | 2 ks
|
||
|
Máslo | 2 lžíce
|
||
|
Kuřecí vývar | 350 ml
|
||
|
Mléko | 250 ml
|
||
|
Parmezán | 50 g
|
||
|
|
||
|
|
||
|
1. Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Česnek oloupeme a 5 stroužků nakrájíme na drobno. Zbylý stroužek bude prolisován později.
|
||
|
1. V hrnci rozpustíme máslo, osmahneme na něm připravenou zeleninu.
|
||
|
1. Když česnek zezlátne zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 15 minut do změknutí brambor.
|
||
|
1. Poté rozmixujeme do hladka, přidáme mléko, prolisujeme zbývající česnek a řádně promícháme. Případně dochutíme.
|
||
|
1. Podáváme ozdobené parmezánovými hoblinkami.
|