receptty.org/content/rybi-tacos-v-pivnim-testicku/index.md

49 lines
1.7 KiB
Markdown
Raw Normal View History

2019-10-30 11:58:46 +01:00
+++
title = "Rybí tacos v pivním těstíčku"
date = 2019-07-22
author = "Terezka"
[taxonomies]
2020-02-02 11:40:50 +01:00
kategorie = ["maso"]
tagy = ["snadné", "bezlaktózové"]
2019-10-30 11:58:46 +01:00
[extra]
portions = "4"
time = "45"
source = ""
+++
Ingredience ||
-|-
Filet z tresky | 4 ks
Černé pivo | 100 ml
Cukr krupice | 1 lžička
Mletá paprika | 1/2 lžičky
Vejce | 1 ks
Hladká mouka | 100 g
Tortilla | 4 ks
Ledový salát | 1/2 hlávky
Rajče | 1 ks
Rostlinný olej | 100 ml
Bílý jogurt | 100 g
Čerstvý koriandr | 1 hrst
Sůl, bílý pepř | Dle chuti
Česnek | 1 stroužek
1. V misce si pořádně smícháme pivo, cukr, papriku vejce a mouku. Necháme 15 minut odležet.
1. Jogurt smíchejte s česnekem, solí, pepřem a nasekaným koriandrem. Nechte také uležet.
1. Do hlubší pánve si připravte olej.
1. Stranou na talíř položte několik kuchyňských utěrek - budou potřečba na vsáknutí přebytečného tuku.
1. Rybí filety osušte, osolte, opepřete. Pokud máte přílišvelké kousky přepulte - měly by být tlusté asi jako dva prsty.
1. Salát natrhejte na listy a omyjte od hlíny. Rajčeta omyjte a nakrájejte na půlkolečka.
1. Rozehřejte si olej v pánvi.
1. Filety obalte v mouce, pak v těstíčku a dejte smažit.
1. Hotové by měli být asi za 6-8 mimnut. Poté je přendejte na připravený taliř s utěrkami a nechte vsáknout olej.
1. Připravte si tortillu, dejte do ní salát, rajče, asi dva kousky osmahnuté ryby a pokapejte jogurtovou zálivkou.
### Tipy
- Pokud nechcete čtyři klasické porce a tvoříte to třeba na párty, doporučuji koupit tortilly s menším přůměrem (klidně ty nejmenší, co nejdete). Pak stačí dát do tortilly k zelenině jeden rybí kousek a máte mini tacos.