1. Do mixéru s čepelemi vložíme játra, vejce, máslo, sůl, pepř, prolisovaný česnek a majoránku.
1. Vše řádně promixujeme do hladké a tekuté hmoty.
1. Poté můžeme přelít do jiné misky nebo pokračovat sekáčku, pokud jsou vyndat čepele.
1. Nakonec přidáváme postupně strouhanku. Vždy po lžíci a poté zamícháme. Musíme počítat s tím, že po chvíli stání nasáhne strouhanka tekutinu, takže bude hmota hustší. Přidáváme strouhanku dokud nebudeme spokojení s tuhostí - musíme být schopni z hmoty vytvarovat kuličky.
1. Kuličky tvarujeme tak velké, jak potřebujeme. Osobně upřednostňuji menší kuličky. Všechny však musí být zhruba stejně velké.
1. Kuličky vložíme do připravené polévky.
1. Povaříme asi 5 minut. Poté zkusíme jednu vyndat a rozkrojit. Pokud jsou hotové, můžeme podávat polévku (v opačném případě ještě chvíli povaříme).