42 lines
1.7 KiB
Markdown
42 lines
1.7 KiB
Markdown
|
+++
|
||
|
title = "Pomalu dušené korejské hovězí"
|
||
|
date = 2023-04-02
|
||
|
author = "Terezka"
|
||
|
|
||
|
[taxonomies]
|
||
|
kategorie = ["maso"]
|
||
|
tagy = ["bezlaktózové", "bezlepkové", "snadné", "z jednoho hrnce"]
|
||
|
|
||
|
[extra]
|
||
|
portions = "4"
|
||
|
time = "15 min + 150"
|
||
|
source = "Forbes.cz"
|
||
|
+++
|
||
|
|
||
|
Ingredience ||
|
||
|
-|-
|
||
|
Hovězí z krku | 700 g
|
||
|
Cibule | 1 ks
|
||
|
Česnek | 3 stroužky
|
||
|
Zázvor, čerstvý | 4 cm
|
||
|
Hruška nashi | 1 ks
|
||
|
Hovězí vývar | 250 ml
|
||
|
Rýžový ocet | 1 lžíce
|
||
|
Sójová omáčka | 100 ml
|
||
|
Sezamový olej | 2 lžíce
|
||
|
Chilli vločky | 2 špetky
|
||
|
Voda | 3 lžíce
|
||
|
Kukuřičný škrob | 3 lžíce
|
||
|
Cukr třtinový | 3 lžíce
|
||
|
|
||
|
1. Maso omyjeme, osušíme, očistíme a pokrájíme na kosky o velikosti asi 2 cm.
|
||
|
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
|
||
|
1. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Stejně tak připravíme i hrušku nashi.
|
||
|
1. V odměrce si smícháme hovězí vývar, rýžový ocet a sójovou omáčku.
|
||
|
1. V hrnci si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
|
||
|
1. Po chvíli přidáme zázvor a necháme rozvonět.
|
||
|
1. Poté přisypeme hovězí kostky a chilli vločky.
|
||
|
1. Až bude maso zatáhnuté ze všech stran, zalijeme připravenou vývarovo-sójovou směsí.
|
||
|
1. Přisypeme nastouhanou nashi, zamícháme a přiklopíme. Přivedeme k varu, poté plotýnku stáhneme na střední výkon a táhneme 2 hodiny.
|
||
|
1. Po uplynulém čase by mělo být maso měkké. Ve skleniččce nebo mističce smícháme vodu, škrob a cukr. Přilijeme k masu a vaříme ještě 30 minut, tentokrát již bez pokličky.
|
||
|
1. Podávat můžeme s vařenou rýží, volským okem, čerstvými houbami enoki, posypané černým sezamem, pokrájenou jarní cibulkou a chilli papričkou.
|